Deutsche Bank dbNet czy BZ WBK <30

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Deutsche Bank dbNet czy BZ WBK <30

napisał Nexxo » 2011-08-18, 08:13

Witam
Skończyłem 18 lat więc postanowiłem założyć konto w banku.
Chodzi mi o darmowe konto internetowe. Zastanawiam się między Deutsche Bank dbNet a BZ WBK <30.
Oba konta mają darmowe prowadzenie konta, darmowe przelewy internetowe, darmową kartę Visa Electron wystarczy ja raz w miesiącu wykonam jedną transakcje, tu problemu nie będzie.
I teraz mam pytania czy:
1. Kartą Visa Electron będę mógł wypłacać z bankomatów?
2.Czy karta Visa Electron jest dobrą kartą? Są jakieś problemy związane z nią?
3.Czytałem opinie o Deutsche Banku że przelewy internetowe idą około 2-3dni(strasznie długo) czy to prawda? A jak jest w WBK z przelewami internetowymi?
4.Który bank(konto) mi polecacie z wyżej wymienionych? A może jakieś inne?
Nexxo

napisał inwestor2206 » 2011-08-18, 17:22

1. Kartą Visa Electron będę mógł wypłacać z bankomatów?
2.Czy karta Visa Electron jest dobrą kartą? Są jakieś problemy związane z nią?
3.Czytałem opinie o Deutsche Banku że przelewy internetowe idą około 2-3dni(strasznie długo) czy to prawda? A jak jest w WBK z przelewami internetowymi?
4.Który bank(konto) mi polecacie z wyżej wymienionych? A może jakieś inne?

1. Tak
2. Tak, zależy co rozumiesz w określeniu "dobra karta" - sama z siebie pieniędzy sobie nie naprodukuje :P
3. Niestety nie wiem. WBK - przelewy ? normalnie idą, sesje elixir przychodzące i wychodzące...
4. BZWBK zawsze możesz podejść i porozmawiać z pracownikiem w placówce w 4 oczy, DBNET niby ma wszystkie bankomaty za darmo, ale ono jest chyba tylko internetowe, więc jeżeli dla Ciebie pieniądze to tylko cyferki na monitorze to bierz dbnet.
inwestor2206

nie polecam Deutche Bank

napisał adelajda » 2011-08-26, 14:19

Tydzień temu złożyłam wniosek w Deutche Bank byłam umówiona z kurierem na wczoraj, nie przyjechał, żadnej informacji, zadzwoniłam do banku i dowiedziałam się że nic nie mogą zrobić. Złożyłam pisemną reklamację na którą do teraz nie dostałam odpowiedzi.
Dziś znowu zadzwoniłam do banku okazuje się, że można złożyć reklamację, no to złożyłam 4h temu, do teraz żadnej informacji.
Udało mi się dodzwonić do kuriera, pyta się mnie na jaki adres przesyłka miała dotrzeć, odpowiedziałam, bardzo zdziwiony głos z tonem mówiącym jak Pani ładnie poprosi to może przyjadę, zaproponował żebym czekała pod adresem do skutku tzn aż przyjedzie, ale kiedy nie wiadomo, po krótkiej rozmowie kurier umówił się ze mną pod innym adresem jutro, ciekawe czy do mnie dotrze czy nie.
Mocno zastanawiam się czy nie zrezygnować, bo jeśli bank tak traktuje mnie zanim podpisałam umowę to co będzie później
adelajda