Duży problem z kontem w mbank.

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Duży problem z kontem w mbank.

napisał chonik » 2009-12-04, 02:06

Witam. Posiadam konto w mbanku - izzy konto mimo, że jestem pełnoletni, nie używałem go już bardzo dużo czasu, właściwie nie mam w tej chwili władzy nad tym kontem gdyż:

1. Zgubiłem telefon na który dostawałem smsy potwierdzające przelewy itp. teraz mam nowy numer i chciałbym zmienić numer na który przysyłane są smsy związane z kontem, co mam zrobić w tym celu?

2. Straciłem również kartę, teraz chciałbym zrobić nową, ale na koncie nie moge zablokować tej bo nie ma tej opcji a karta której używałem widnieje jako aktywna.

3. Chciałbym zmienić konto Izzy w Ekonto

4. Nie pamiętam swojego numeru do Mlinii :/ jak moge dostać nowy nr?

Cholera, jak widzicie to ja nie wiem czy jest sens robić coś z tym kontem czy po prostu założyć nowe, tylko nie wiem czy można w mbanku na to samo nazwisko mieć dwa konta? Proszę o pomoc, z góry serdecznie dziękuje. Bardziej preferowałbym oczywiście, aby przywrócić funkcjonalność obecnego konta. Pozdrawiam.
chonik

napisał pekot » 2009-12-04, 07:23

Po pierwsze, zadzwoń na mlinię, lub idź do mkiosku. Tam na podstawie dowodu osobistego zostanie tobie wygenerowany nowy kod dostępowy do konta. Jak już będziesz miał pełny dostęp to chyba już bez problemu załatwisz wszystkie swoje sprawy w tym banku. pozdrawiam

Za tą odpowiedź pekot otrzymał podziękowania od:
chonik
pekot

napisał chonik » 2009-12-04, 16:07

Dzwonie na tą mlinie i co dalej? Ledwo powstrzymuje się od przeklinania pisząc tego posta - dzwonie spiker mówi, żeby nacisnąć np. klawisz 3 dla zastrzeżenia karty klikam 3 a on dalej mówi to samo i nic się nie dzieje. Nigdzie w tym mbanku nie jest wyjaśnione jak i co na tej mlinii tylko zadzwoń na "mlinie", a reszty się trzeba domyśleć ?;/ W celu x zadzwoń na mlinię, w celu y zadzwoń na mlinię... dzwonie i nic. Napisałem już formularz do nich. Proszę o porade kogoś kto korzystał z mlinii i wie dokładnie co i jak.

Poza tym w moim mieście nie ma mkiosku, dostęp do konta przez internet mam i na tym się kończy.
chonik

napisał damianeq90 » 2011-06-03, 22:51

Zadzwoń na mLinie nie loguj się jako klient tylko normalnie (jak dobrze Pamiętam klawisz 0) i poproś o nowy pakiet startowy.

z tego co wiem izzykonta nie przekształcisz w ekonto, możesz jedynie otworzyć nowy rachunek który będzie eKontem.
damianeq90