Gdzie najlepiej konto jak sie ma powyzej 26 latek?

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Gdzie najlepiej konto jak sie ma powyzej 26 latek?

napisał Mar » 2006-01-25, 10:10

Witam!
Gdzie najlepiej założyć konto jeśli nie jestem już studentem a za mały rok kończę 26 lat. Zależy mi na:
- tanim prowadzeniu konta,
- dostępie internetowym,
- tanich przelewach z możliwością przelewania kasy za grancie (np. kupno biletów lotniczych, zakupy w sklepach zagranicznych),
- możliwościach kredytowych jak największych, gdyż zamierzam się usamodzielnić (prawdopodobnie kupno mieszkania, co spowoduje duże wydatki)

-------------------
pozdrawiam
Mar

napisał Adam » 2006-02-03, 21:52

Jesli chodzi o konta internetowe to mBank lub Inteligo

Zależy mi na: - tanim prowadzeniu konta,

mBank - 0 PLN
Inteligo - 0 PLN (saldo > 100 zl)

- tanich przelewach z możliwością przelewania kasy za grancie (np. kupno biletów lotniczych, zakupy w sklepach zagranicznych),

mBank o,5 PLN, Inteligo 0.99 PLN
Jesli chodzi o Inteligo to do konta otrzymujesz karte visa electron do platnosci przez internet (takze za granica) - mozna nia placic przez internet jak niemal karta kredytowa. w przypadku mbanku nie wiem jak jest.

- możliwościach kredytowych jak największych, gdyż zamierzam się usamodzielnić (prawdopodobnie kupno mieszkania, co spowoduje duże wydatki)

Tutaj gorzej - Inteligo nie ma jeszce w swojej ofecie kredytów mieszkaniowych, w mbanku masz mplan - wtedy twoje depozyty na eKONCIE obniżają odsetki od kredytu.

Ale wg mnie zaciagniecie kredytu na mieszkanie to decyzja duzo powazniejsza od zalozenia i konta i lepiej nie wiazac ich razem.
Adam

napisał Anioł » 2006-02-09, 20:30

Jesli chodzi o Inteligo to do konta otrzymujesz karte visa electron do platnosci przez internet (takze za granica) - mozna nia placic przez internet jak niemal karta kredytowa. w przypadku mbanku nie wiem jak jest.

W przypdaku mBanku także otrzumujesz kartę Visa Electron. Przez internet możesz płacić w bardzo wygodny sposób przez mTransfer.
Anioł

napisał linuxlamer » 2006-05-10, 12:47

w wbk jest fajne konto do 30 lat w ktorym nie placisz nic za prowadzenie konta a przelewy elixir do innego banku to tylko 50groszy w tym 5 smskod gratis a kazdy nastepny 20groszy

ale dla ludzi powyzej 30 to chyba inteligo poniewaz ma najwiecej oddzialow ale czy bankomatow tez ??

jezeli mial bym oddzial mbanku to moze i tam bym zawital
linuxlamer

napisał Gość » 2006-05-14, 19:29

Ja osobiście wybrałem
Inteligo duża liczba oddziałów 0zł za prowadzenie gdy (saldo>100zł) i
mbank inwestycje w otwarte fundusze bez prowizji prowadzenie konta 0zł
nie będe opisywał ci wszystkich szczegółów
jeżeli chcesz zobaczyć dokładny i rzetelny opis tych kont i wielu innych produktów finansowych napisz może być pusty email napewno napisze i podam adres strony na której znajdziesz szczegółowe informacje.

Gdzie najlepiej konto jak sie ma powyżej 26 latek ?

napisał Jurek » 2006-05-26, 12:53

Ja bym wybrał Inteligo !
Ten bank jest najlepszy a karta pozwala na zakupy w internecie i wydaje euro w innym państwie pobierająć b. małą prowizję 4,50zł od transakcji a nie kwoty

Jurek
Jurek

napisał piotrek » 2006-05-27, 19:15

Ja mam konto w inteligo (ze wzgledu na ilosc bankomatow - niemal wszedzie i stosunkowo niskie oplaty) oraz multibank (glownie do przelewow internetowych - 0PLN do wszystkich bankow i dodatkowo mozna prowadzic w ramach konta rachunki walutowe).
piotrek

napisał Jurek » 2006-05-27, 19:33

Ja "zwiedziłem" kilka banków i wracam jednak ponownie do INTELIGO TU NAJLEPIEJ -NAJTANIEJ -NAJSZYBCIEJ - NAJPROSCIEJ - NAJWIĘCEJ BANKOMATÓW A JEDNA KARTA SPEŁNIA ROLĘ KARTY INTERNETOWEJ I PŁATNICZEJ NA ŚWIECIE

Jurek
Jurek

napisał piotrek » 2006-05-27, 19:58

Rzeczywiscie karta Visa dolaczona Inteligo jest przydatna do zakupow w Internecie np. do platnosci w zagranicznych sklepach internetowych.

Jedyne czego mi brakowalo do mozliwosc prowadzenia rachunkow w walutach innych niz PLN. Dlatego chcac sobie proowadzic dodatkowo lokate w dolarach - otworzylem konto w MultiBanku - i tez nie narzekam, dodatkowo MultiBank ma swoje fizyczne placowki - gdzie mozna od reki praktycznie "u pani w okienku" wszystko zalatwic :). Aha no i mozna inwestowac jeszce w fundusze i w akcje przez Internet - tego zdaje sie w takim wydaniu nie ma w Inteligo.

A inteligo dla mnie znaczy przede wszystkim darmowe bankomaty PKO BP - a przez to praktycznie dostep do gotowki bez prowizji w prawie kazdym miejscu w polsce (w wielu mniejszych miastach w polsce bankomaty PKO BP to jedyne jakie mozna znalezc :))

Piotrek
piotrek

INTELIGO bez wychodzenia

napisał Jurek » 2006-05-27, 20:19

To prawda z inwestowaniem w fundusze inwestycyjne jest to niemozliwe w Inteligo
ale załatwianie wszelkich spraw mozna dokonać poprzez komputer i telefon do INTELIGO do konsultanta
Bez udziału " Pani w okienku" bardzo szybko i wygodnie nie wychodząc z domu załatwia się wszystko tylko w INTELIGO
POLECAM INTELIGO
Jurek
Jurek

Następna strona