Gdzie najlepiej założyć konto bankowe?

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Gdzie najlepiej założyć konto bankowe?

napisał iluminatix » 2009-09-11, 11:01

Witam.
Chciałbym założyć konto bankowe ale nie wiem gdzie...dopiero co skończyłem szkołę i zdałem maturę,teraz idę na studia zaoczne i przy okazji będę gdzieś pracował wiec jakies zarobki będe miał...
Chciałbym też miec dostęp do konta bankowego przez internet...
WIe ktos może jakie banki są najlepsze,mają najbardziej korzytne konta?
czytałem troche po internecie to sporo osób mowi ze Lukas bank jest dobry ale za to inni mowia ze są nieuczciwi i naciągają itd...wiec sam już nie wime...bardzo bym prosił o pomoc.
Z góry dziękuje.
iluminatix

napisał malpka04 » 2009-09-12, 13:19

Korzystaj z tych kont, które najmniej będą Cię kosztować, czyli: WBK konto <30, Pekao s.a. też wprowadziło konto, gdzie do 30tki nic za nie nie płacisz. Musiałbyś się lepiej tylko zorientować. W obu przypadkach masz obsługę konta przez internet. Odradzałabym Ci mBank, chyba że w swoim mieście masz ich placówkę. W takiej sytuacji są większe szanse, że coś załatwisz, jak tylko przez infolinię.
malpka04

napisał piotrek » 2009-09-14, 00:11

iluminatix napisał(a):Witam.
Chciałbym założyć konto bankowe ale nie wiem gdzie...dopiero co skończyłem szkołę i zdałem maturę,teraz idę na studia zaoczne i przy okazji będę gdzieś pracował wiec jakies zarobki będe miał...
Chciałbym też miec dostęp do konta bankowego przez internet...

Jesli szukasz konta internetowego to najtannszy bedzie mbank.

Jednak teraz wiekszosc kont bankowych ma dostep internetowy. Ciekawa i tania oferte ma takze ING - Konto Direct, Alior Bank - Konto z Lokatą Nocną. Oferta e-konta Lukasa tez jest ok.

Najwazniejsze to do czego ma ci glownie sluzyc to konto?
Bedziesz wykonywac duzo przelewow?

Najlepeij zalozyc sobie konto w banku ktory ma bankomaty lub oddzialy w poblizu Ciebie.
piotrek