Gdzie takie konto?

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

napisaÅ‚ zibizz1 » 2008-10-27, 17:16

Zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o wpłatomaty. Co do okresu oczekiwania to się mylisz. Może i czekałeś 4 tygodnie, ale ja mam kontakt z osobami zakładającymi konta w mBanku i najczęściej kurier zjawia się w drugim tygodniu po złożeniu wniosku czyli 7-14 dzień(w większych miastach czasem w ciągu tygodnia), a konto można aktywować od razu po podpisania z nim umowy przy pomocy pakietu aktywacyjnego. Nie jak kiedyś to było(2-3 lata temu) że musiałeś czekać aż podpisana umowa dotrze do banku.
Oczywiście jeśli mieszkasz na wsi w jakiejś dziurze to wtedy możesz się na kuriera nie doczekać w ciągu 2 tygodni ale zwróć uwagę, że do placówek innych banków masz wtedy też spory dystans.
eKonto to konto dla zwykłego użytkowania czyli wpłacanie pieniędzy i opłacanie rachunków. Przy podstawowym użytkowaniu nie muszisz się kontaktować z bankiem poprzez telefon, a jeśli już to nie jest to problem. Ja jeszcze nie miałem sprawy której nie mógłbym załatwić przez telefon. Jak już mówiłem kredyty to inne banki np Pekao. Myślę że np kredyt na samochód z zabezpieczaniami w PLN 7,5% to nie dużo gdy lokaty mają 8%, ale na pewno teraz będzie trudno dostać kredyt. Kryzys gospodarczy, odpływ kapitału zagranicznego powodujący deprecjację złotego, który miał trochę zawyżony kurs w stosunku do jego parytetu siły nabywczej no i wszechobecny spadek na giełdzie np dziś razem ze słońcem na niebie przemieszczają się nie miłe informację 5-10 procentowe spadki, najpierw Azja potem Europa natomiast USA dzisiaj w granicach 0 się utrzymały. Przez ta właśnie sytuację banki zaostrzyły kryteria udzielania kredytów i już nie ma tak łatwo jak było w maju czy czerwcu.
zibizz1

Poprzednia strona

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości