Gdzie założyć konto?

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Gdzie założyć konto?

napisaÅ‚ infor7 » 2008-11-23, 19:06

Witam, mam konto w ING, ale irytuje mnie brak możliwości przelewu (nawet wew. w weekendy) no i te godziny dziwne.

Wiecie może czy jest problem jakiś z zamknięciem konta student i oszczędnościowego?

Gdzie polecacie założyć żeby mieć przelewy 7 dni w tyg.? Bo myśle nad mBankiem, no i tam też niemusze płącić 2 zł za karte... nie to co w ING.

Przy okazji chcę jakieś oszczędnościowe albo lokate, gdzie najlepiej obecnie na 3 lub wiecej mies?
infor7

napisaÅ‚ StiVeQ » 2008-11-24, 07:44

tematów odnośnie konta było już naprawde sporo dlatego proszę o zamknięcie tematu.

a co do autora to polecam poszukać na forum. Jednak jakbyś nieznalazł

to
mBank
Polbank( ale tylko konto- kredyt odradzam)
vw bank
StiVeQ

napisaÅ‚ piotrek » 2008-11-25, 14:24

infor - przelewy zewnetrzne zawsze beda wykonywane tylko w dniach roboczych pon - pt.

7 dni w tyg. wykonywane sa jedynie przelewy wewnetrzne w niektorych bankach np. inteligo - pkobp.

mbank pownien spelniac twoje oczekiwania tzn. oplat za karte debetowa nie ma (bez warunkowo), przelewy wewnetrzne sa wykonywane na biezaco, do tego masz 6% na koncie oszczednosciowym emax plus i 8,08% na lokacie 3-miesiecznej.

Mozna jeszce pomyslec tak jak stiveq napisal o polbanku - tez maja ciekawa oferte odn. konta oszczednosciowego i lokat - ale niestety nie podlega polbank pod polski bankowy fundusz gwarancyjny
piotrek

napisaÅ‚ paulfranco » 2011-08-03, 20:56

Gdzie założyć konto w banku? To nie jest proste pytanie... Wszystko zależy od Twoich własnych preferencji, od tego w jakim celu je zakładasz, co będzie stanowiło dla Ciebie priorytet podczas korzystania z rachunku, opłaty itp.
paulfranco

napisaÅ‚ TerminalePoznan » 2011-08-10, 12:48

Tutaj mogę zgodzić się z powyższą opinią,wiele zależy od Twoich indywidualnych potrzeb oraz od tego w jakiej wysokości będziesz gromadził środki na koncie. Pamiętaj również o tym,że liczy się to jak blisko od miejsca zamieszkania posiadasz placówke danego banku.
TerminalePoznan

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości