ING Bank Śląski - karta debetowa

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

ING Bank Śląski - karta debetowa

napisał arczir2d2 » 2008-11-03, 16:06

Witam.

Mam mały problem z kartą debetową VISA w Banku Śląskim.
Kartę aktywowałem ok. 2h temu.
Chciałem nią zapłacić za zakupy ale nie dało się.
Gdy kartę chciałem dodać do systemu PayPal otrzymałem komunikat takiej treści :
"Ta karta kredytowa została odrzucona przez bank, który ją wystawił."

A na stronie PayPal pisze że karty debetowe są akceptowane.
Z tego co czytałem to taką kartą można płacić przez internet podając numer CVV2.
Dwa razy próbowałem zapłacić tą kartą za zamówienie ale nie udało się, a dane podałem na 100% dobrze.

Wie ktoś czemu tak jest? Śląski nie akceptuje takich płatności? czy może za bardzo się pospieszyłem i powinienem poczekać np. 24h zanim karta będzie w pełni aktywna? ( w systemie ING BankOnLine pisze że jest aktywna )

Proszę o pomoc
arczir2d2

napisał piotrek » 2008-11-04, 16:11

A uzywales juz ta karte do wyplaty z bankomatu ?
Dziala?

Mozliwe ze zostaje aktywowana w pelni po pierwszym uzyciu w bankomacie.

Te twoje zakupy to przez Internet czy w normalnym sklepie?
piotrek

napisał arczir2d2 » 2008-11-04, 20:51

karty do wypłaty z bankomatu nie używałem jeszcze, ani też w sklepie do płacenia.

te moje zakupy to przez internet, gdzie trzeba podać numer karty i numer CVV2.

a co z tym że w PayPal nie mogę dodać karty? przecież VISA jest akceptowana, a właśnie z tego względu wziąłem drugą kartę ( mam jeszcze Maestro )
arczir2d2

napisał piotrek » 2008-11-05, 13:15

Witam.
To nie jest tak że każda karta debetowa Visa Electron - jest akceptowana do płatności w internecie - powiem tak rzadko zwykla karte debetowa visa electron mozesz uzywac do platnosci w internecie. Ja np. posiadam karte debetowa Inteligo Visa Electron - i nia moge placic przez internet ale tez nie wszedzie.

a co z tym że w PayPal nie mogę dodać karty? przecież VISA jest akceptowana, a właśnie z tego względu wziąłem drugą kartę ( mam jeszcze Maestro )

Karta Visa jest akceptowana kazda przy zalozeniu ze jest to karta kredytowa.
w przypadku kart debetowych Visa Electron roznie to bywa - w wiekszosci zalezy to od twojego banku wydawcy karty jakie masz mozliwosci.

Moja karta debetowa inteligo visa electron jest powiazana z paypalem i dziala bez zarzutu.
piotrek