Witam,
Napisze tu co mnie spotkało w Banku Pekao S.A. w dniu 15.08.2010
Na wstępie dodam, że jestem człowiekiem mocno zabieganym - niestety wynika z tego fakt iż bank traktuje jako narzędzie do przechowywania i dbania o moje środki. Stąd - będąc wcześniej klientem BPH, po przejęciu BPH przez Pekao S.A., nie udałem się do oddziału aby jednak pozostać w BPH i automatycznie stałem się "szczęśliwym" klientem Pekao S.A.
Na początku nie było najgorzej, potem zdarzały się dziwne awarie, ale to co spotkało mnie dziś przekroczyło już pewną granicę.
Dziś rano (poniewaz mam ustawione powiadomienia o zdarzeniach na rachunku) otrzymałem sms'y że oba moje rachunki zostały zablokowane (a dokładniej - że przelewy cykliczne nie zostały wykonane ze względu na blokadę środków).
Wszedłem zatem do bankowosci internetowej i zobaczyłem że oba rachunki zostały wyzerowane. W historii rachunku brak jest transakcji które mogły do tego doprowadzić.
Zadzwoniłem więc na infolinię. Pani powiedziala mi ze jesli tak jest, to jedynym sposobem aby to sprawdzić jest pójść do oddziału. Powiedziała, że być moze ktos mi zablokował rachunek (urząd skarbowy itp). Rozumiem to, ale zapytałem czy bank ni ema w zwyczaju informować o takim fakcie klienta. Powiedziała że oczywiście że tak - ja natomiast zadnej informacji nie otrzymałem.
Wiem że awarie się zdarzają, wiec zapytalem czy to nie awaria i czy przypadkiem nie mają więcej takich przypadków. Pani odpowiedziala ze "zadnej awarii nie ma".
W oddziale nie byłem chyba od 4 lat - w końcu się chyba wybiorę, bo nie mam wyjścia.
Tę opowieść będę kontynuował po wizycie w oddziale. Tak czy inaczej wskazuje to na "przyjazne" traktowanie klientów przez Pekao S.A. Bo nawet jeśli ktos mi rachunki zablokował (nie wiem czemu, ale ok - sprawdze), to bank powinien mnie o tym powiadomić...
Jeśli ktoś ma podobny problem, bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam,
"Zadowolony" klient Pekao S.A.

Nowe tematy