jakie konto internetowe wybrać?

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

napisał CrimeScene » 2009-08-12, 18:25

Ja polecam Eurobank... Przy wpływach miesięcznych powyżej 700zł konto jest prowadzone darmowo... Przejrzysty interfejs na stronie, w który loguje się za pomocą tokena... Bez tokena nie można wykonywać operacji na koncie... Więc i bardzo bezpieczne...
CrimeScene

konto internetowe

napisał adixm » 2009-08-22, 17:07

Najtansze na dzien dzisiejszy konto internetowe jest w deutsche banku, nie placi sie za prowadzenie rachunku, przelewy przez internet a takze za wyplate ze WSZYSTKICH bankomatow w Polsce, jako tanie konto internetowe polecam takze zalozyc sobie konto w Alior Banku:)
adixm

Inteligo

napisał Niedyk » 2009-08-26, 05:12

Inteligo to bank żerujący na zaufaniu. Rok temu wziąłem na remont mieszkania 6000 kredytu na 10 rat. Spłaciłem co do grosza nawet przed terminem i o nim zapomniałem. Po dwóch miesiącach bank zabrał mi z konta 90 zł za odnowienie kredytu, którego nie chciałem i nie było mnie na niego w tej chwili stać bo straciłem dodatkowe źródło dochodu. Na nic zdały się moje prośby i groźby bank uznał, że z kredytu korzystać nie muszę, ale 90 zł i rosnące odsetki spłacić muszę. Uważam, że to zwykłe oszustwo - i na pewno przeniosę się do innego banku, a wszystkich naiwnych ostrzegam, jeśli trafi im się okazja żeby Cię złupić to zrobią to bez skrupułów choćbyś był Bogu ducha winny.
Niedyk

napisał piotrs1978 » 2009-08-29, 22:29

Niedyk napisał(a):Inteligo to bank żerujący na zaufaniu. Rok temu wziąłem na remont mieszkania 6000 kredytu na 10 rat. Spłaciłem co do grosza nawet przed terminem i o nim zapomniałem. Po dwóch miesiącach bank zabrał mi z konta 90 zł za odnowienie kredytu, którego nie chciałem i nie było mnie na niego w tej chwili stać bo straciłem dodatkowe źródło dochodu. Na nic zdały się moje prośby i groźby bank uznał, że z kredytu korzystać nie muszę, ale 90 zł i rosnące odsetki spłacić muszę. Uważam, że to zwykłe oszustwo - i na pewno przeniosę się do innego banku, a wszystkich naiwnych ostrzegam, jeśli trafi im się okazja żeby Cię złupić to zrobią to bez skrupułów choćbyś był Bogu ducha winny.

Nie doczytałeś zapewne w umowie, że kredyt był odnawialny. Po spłacie kredytu automatycznie odnowił się limit, który mogłeś ponownie wykorzystać. Przy kredycie odnawialnym nie wystarczy spłacić kredytu. Należy również wypowiedzieć umowę kredytu. W innym przypadku umowa zostaje automatycznie przedłużona i nalicza się stosowna opłata według cennika
piotrs1978

napisał flasher2 » 2009-10-06, 12:33

gość 1 napisał(a):mam 18 lat , ucze sie w szkole średniej
konto potrzebuje glównie do Allegro ( okolo 10 sprzedaży na miesiąc) , zakupów przez neta.
głownie chodzi mi o:
- darmowe utrzymanie lub bardzo tanie
-darmowe przelewy lub bardzo tanie
-darmowe wyplacenie z bankomatu lub też bardzo tanie

nie zalezy mi na duzym oprocentowaniu.
drugorzedną rzeczą mogą korzystne lokaty i mozliwość taniego debetu ale to nie jest aż tak potrzebne.

w moim mieście są bankomaty i banki :BGZ, BPH, PEKAO SA, BZ WBK, PKO BP.

z góry dziekuje za odp

Wydaje mi się że najlepsza opcja w twoim przypadku to będzie mbank
0 za prowadzenie
przelewy tylko 50 gr poza bank, a dużo osób ma w mBanku także masz za darmo
bankomatów jest od groma :)
flasher2

napisał piotrs1978 » 2009-10-06, 17:38

Małe sprostowanie- przelewy w mbanku są bezpłatne do innych banków w Polsce
piotrs1978

napisał KarinaNowakowska » 2009-11-03, 07:01

Ja polecam konto mBank. Konto ma bardzo dobre opinie
0 zł za prowadzenie,
0 zł przelewy przez internet,
0 zł karta debetowa
KarinaNowakowska

napisał piotrs1978 » 2009-11-03, 19:15

KarinaNowakowska napisał(a):Ja polecam konto mBank. Konto ma bardzo dobre opinie
0 zł za prowadzenie,
0 zł karta debetowa

Owszem dobre jest konto w mbanku. Ale jest pewien feler. Dotyczy on mianowicie wpłat na to konto. Mieszkam w małym mieście, gdzie nie ma wpłatomatów (nie każdy przecież mieszka w dużym mieście). I nie chcę za każdym razem płacić wysokich prowizji za wpłaty cna konto (przykład: poczta - 2,5 zł, w jednym z banków przelew wynosił 5 zł). Co mi doradzisz za rozwiązanie Karino?
piotrs1978

napisał rodzynek2 » 2009-11-03, 20:55

piotrs1978 napisał(a):
KarinaN<wbr>owakowska napisał(a):Ja polecam konto mBank. Konto ma bardzo dobre opinie
0 zł za prowadzenie,
0 zł karta debetowa[/quote<wbr>]

Owszem dobre jest konto w mbanku. Ale jest pewien feler. Dotyczy on mianowicie wpłat na to konto. Mieszkam w małym mieście, gdzie nie ma wpłatomatów (nie każdy przecież mieszka w dużym mieście). I nie chcę za każdym razem płacić wysokich prowizji za wpłaty cna konto (przykład: poczta - 2,5 zł, w jednym z banków przelew wynosił 5 zł). Co mi doradzisz za rozwiązanie Karino?

A jakie banki masz w pobliżu domu lub po drodze do szkoły/pracy? Porównaj ich oferty.
Dziś każdy bank, który chce się liczyć, musi mieć konto z dostępem przez internet. I dlatego różnica pomiędzy bankiem internetowym, a bankiem z kontem dostępnym przez internet jest często czysto teoretyczna i umowna.
rodzynek2

napisał kizior » 2009-11-04, 11:20

Nie chce zakladac nowego tematu wiec przykleje sie tutaj.
Mam konto w PEKAO SA, mieszkam na stale w Niemczech i robie z konta niemieckiego przelewy na konto polskie.
Do niedawna nie byly za to pobierane zadne oplaty ale od kilku miesiecy widze ze pobieraja ode mnie 20 zl.
Robiac przelew co miesiac (alimenty) w skali roku urasta kwota prowizji do 240 zl.
Moje pytanie dotyczy banku w ktorym nie sa pobierane prowizje od przelewow, czy znacie taki?
Albo poradzcie w jakim banku zalozyc konto aby bylo jaknajtansze prowadzenie rachunku i mozliwosc przelewow przez internet.
Przelewy robie w "€" a bank zamienia mi na "zl"
kizior

Poprzednia stronaNastępna strona