Jakie konto mam wybrać?

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Jakie konto mam wybrać?

napisaÅ‚ Matxyz » 2010-08-07, 15:03

Witam wszystkich,
Zamierzam założyć sobie konto w jakimś banku (tanim lub darmowym), po to aby nie trzymać całej gotówki w portfelu. :) Czytałem wiele opinii na temat mBanku i innych.. Mam teraz ogromną prośbę do was jako klientów, użytkowników.. Zastanawiam się nad
mBank eKonto + to do oszczędzania(opłaca się ?)
multiBank
albo Inteligo.

Konto głównie do przechowywania kasy i płatności za Allegro, przelewy.
Jeżeli mBank to karta którą się dostaje to jest zwykła bankomatowa, taak? Mogę z bankomatu pobrać lub w sklepie płacić normalnie bez oprocentowania, tylko prowizja jak coś. Tak jak jest przy kartach np. z PKO? Debetowa=bankomatowa?

A i jak jest z tą obsługą w tym mBanku jedni chwalą inni mówią że tragedia?

P.S.
A może macie inne propozycje odnośnie banków, można i inne rozpatrzeć :)
Matxyz

napisaÅ‚ piotrek » 2010-08-07, 23:57

Matxyz napisał(a):Witam wszystkich,
Zamierzam założyć sobie konto w jakimś banku (tanim lub darmowym), po to aby nie trzymać całej gotówki w portfelu. :) Czytałem wiele opinii na temat mBanku i innych.. Mam teraz ogromną prośbę do was jako klientów, użytkowników.. Zastanawiam się nad
mBank eKonto + to do oszczędzania(opłaca się ?)
multiBank
albo Inteligo.

Konto głównie do przechowywania kasy i płatności za Allegro, przelewy.

Do tych celow ktore napisales wyzej najtaniej ci wyjdzie mbank

Jeżeli mBank to karta którą się dostaje to jest zwykła bankomatowa, taak? Mogę z bankomatu pobrać lub w sklepie płacić normalnie bez oprocentowania, tylko prowizja jak coś. Tak jak jest przy kartach np. z PKO? Debetowa=bankomatowa?

Karta Debetowa to karta bankomatowa do wyplat z bankomatow i placenia w sklepach. W mbanku karty debetowe masz darmowe.

A i jak jest z tą obsługą w tym mBanku jedni chwalą inni mówią że tragedia?

P.S.
A może macie inne propozycje odnośnie banków, można i inne rozpatrzeć

Poczytaj watek:
tematy27/mbank-ekonto-opinie-oceny-pytania-vt1972.htm

Tak to juz jest ze jedni chwala inni narzekaja , i tak jest z wszystkimi bankami :)
Wg mnie mbank to najlepszy pod wzgledem ceny bank do transakcji internetowych
Minusy to glownie to ze pieniadze na konto mozesz wplacac za darmo przez wplatomaty tylko

Za tą odpowiedź piotrek otrzymał podziękowania od:
Matxyz
piotrek

napisaÅ‚ Matxyz » 2010-08-08, 13:42

No i jako klient nie masz z nimi problemów?
Matxyz

napisaÅ‚ lopez » 2010-08-08, 14:31

ja również mam ekonto i sobie chwalę, zobaczymy jak długo będzie ono darmowe...

Problemów może i nie ma, ale jak już wystąpią to zaczyna się pod górkę bo oddziałów jest mało i nie ma sie gdzie iść pluć, chyba że mieszkasz w dużym mieście.
ale ogólnie polecam, przecież problemy to rzadkość w takich sytuacjach .

Za tą odpowiedź lopez otrzymał podziękowania od:
Matxyz
lopez

napisaÅ‚ Matxyz » 2010-08-08, 21:08

No to zobaczymy jak z tym Mbankiem będzie w moim przypadku :) :) dziękuję za informację.. Po kilku miesięcznym teście dam znać xD
Matxyz

napisaÅ‚ karolniemapsa » 2010-08-17, 11:57

a ja mBanku nie polecam. załozylem sobie tam konto jakie dwa lata temu. wypelnilem papiery. odeslalem. zrobilem wszystko co trzeba. czekam... nie przyslali mi karty. wcale! jak bylem w stolicy przy okazji wstapilem do ich oddzialu w okolicach teatru narodowego. powiedzialem co i jak, zamowilem karte, ale jak jej nie bylo tak nie ma. w koncu zdecydowalem sie nie korzystac z ich "oferty". wlasnie szukam jakiegos konta oszczednosciowego i tutaj znalazlem zestawienie: http://m2m.konta-internetowe.pl/kontaoszczednosciowe/
niby Millenium na najwyzsze promocyjne oprocentowanie, ale nie mialem do czynienia jeszcze z tym bankiem. moze ktos cos o nim powiedziec? jakies uwagi, zastrzezenia?
karolniemapsa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość