Kilka kart płatniczych do jednego konta?

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Kilka kart płatniczych do jednego konta?

napisaÅ‚ javelin » 2010-03-17, 00:44

Jako, że jest to mój pierwszy post tutaj, to na początek chciałbym się przywitać. Więc witam :)

Jakoś mnie dzisiaj naszło takie pytanie - czy jakikolwiek bank oferuje możliwość wydania kilku kart płatniczych do jednego rachunku/konta bankowego? Na zasadzie takiej, że wszystkie są aktywne i można z nich korzystać na zmianę, a pieniądze są pobierane tylko z tego jednego rachunku? Przydałaby mi się taka możliwość, na przykład 3 karty zamiast jednej ułatwiłyby mi życie. Pewnie żaden bank takiej usługi nie oferuje (nigdy o tym nie słyszałem, google też nic nie wie na ten temat), ale może...

Z góry dziękuję za odpowiedź.
javelin

napisaÅ‚ rodzynek2 » 2010-03-17, 06:41

Google nie wie wszystkiego. A wystarczyło poszukać u źródła, czyli w Taryfach Opłat i Prowizji praktycznie dowolnego banku. Na przykład Alior, Lukas, czy mBank i pewnie każdy inny. Banki oferują praktycznie dowolną ilość kart do konta, tylko zazwyczaj są ekstra płatne.
mBank pobiera złotówkę za każdą dodatkową kartę miesięcznie, w Aliorze się płaci 5 lub 9 miesięcznie za każdą kartę, a w Lukasie 3 zł. lub 0 jeżeli zrobisz odpowiedni obrót. Niektóre banki mogą pobierać sosatkową opłatę za wydane.
rodzynek2

napisaÅ‚ javelin » 2010-03-17, 10:59

No proszę, nie spodziewałem się, ze to będzie takie proste :) Dziękuję serdecznie za odpowiedź.
javelin

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość