Konto 0zł jakie wybrać ?

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Konto 0zł jakie wybrać ?

napisał jaco » 2010-02-13, 16:03

Witam. Aktualnie zastanawiam się nad zmianą konta bankowego. Jestem użytkownikiem iPKO jednak nie podoba mi się pobieranie prawie 7 zł za miesiąc + 50 gr za każdy przelew. Jakie konto zaproponowalibyście mi ? Wiem że w ostatnim czasie powstało dużo kont za których prowadzenie nie są pobierane opłaty ale sam się na tym nie znam za bardzo. Chciał bym aby bank nie pobierał ode mnie opłat za prowadzenie, przelewy jak i doładowania telefonów komórkowych. Przydatne by były możliwości wglądu historii konta i drukowanie wyciągów np. miesięcznych.
jaco

napisał piotrek » 2010-02-13, 22:51

Jeśli chodzi ci o tanie konto internetowe to nie bede oryginalny i polecam mbank.
Najtanszy bank za podstawowe uslugi nie placisz nic (konto, karta, przelewy) - wady bank internetowy, brak oddzialow, wiekszosc rzeczy robisz przez neta, gotowke za darmo mozesz tylko wpalacac we wplatomatach. Za darmo gotowke wyplacasz z bankomatow: bz wbk, euronet, ecard, jest ich calkiem sporo. Jesli nie zamierzasz wplacac czesto gotowki na konto to mysle ze jest to najlepsze rozwiazanie.

Inne konta warte rozwazenia to konto dbnet w deutsche banku, podobnie jak w przypadku mbanku darmowa wieksza czesc rzeczy, dodatkowe darmowe wyplaty z wszystkich bankomatow w polsce.

Jako ze pisales ze miales konto w iPKO, mozliwe ze zainteresuje ciebie konto internetowe inteligo, za prowadzeni nie placisz nic jesli masz min. 100 zl na koncie, karta to koszt 0,99 zl na miesiac, przelewy 0,99. Za to mozesz wplacac/wyplacac pieniadze ze wszystkich oddzialow pko bp.

Jest tez wiele innych propozycji w sumie wazne jest do bankomatow jakiego banku masz najblizej i do czego ci to konto ma glownie sluzyc. Aha i wazne jest ile masz lat, czy jestes studentem itp.
piotrek

napisał jaco » 2010-02-14, 19:17

Dzięki za odpowiedź. Konto głównie miało by służyć do dokonywania przelewów internetowych, płacenia karta ale myślę że moja wypłata też by tam wpływała. Mam 25 lat i już tylko pracuje.
jaco