KONTO DLA OSOBY ZACZYNAJĄCEJ DOROSŁE ŻYCIE

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

KONTO DLA OSOBY ZACZYNAJĄCEJ DOROSŁE ŻYCIE

napisał Ilybel » 2011-08-23, 15:50

Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie będzie najlepsze konto osobiste dla osoby pracującej, kończącej studia. :)

Korzystam z konta w PKObp, pewnie się teraz zaśmiejecie :) Płacę za wszystko i chyba nadszedł czas zmienić bank.

Zastanawiam się nad Deutsche Bank i kontem dbnet. :idea:

Zależy mi na: :arrow:
Jak najtańszym prowadzeniu konta, darmowych przelewach, (często dostaję przelewy z "zagranicy"-czy konto i bank wpływają na jakiegoś rodzaju prowizję i czy takowa w ogole istnieje?)
Bardzo często korzystam z bankomatów (dużo podróżuję, więc też z tych za granicą) - nie wiem czy jest taka możliwość, ale zależy mi na darmowych wypłatach ze wszystkich bankomatów w Polsce i minimalnej prowizji lub jej braku za granicą.
Chciałbym również posiadać kartę kredytową, do zakupów internetowych czy rezerwacji hoteli, na możliwie najkorzystniejszych warunkach.
Oprocentowanie raczej mnie nie interesuje, pieniądze nie zalegają na koncie, raczej wpływają i wypływają.

Za każdą pomoc z góry dziękuję.
Ilybel

napisał rodzynek2 » 2011-08-23, 19:22

Alior bank posiada wszystkie darmowe bankomaty na całym świecie, prowadzenie i przelewy gratis. Jest tylko opłata za kartę 5 zł przy stałych wpływach z wynagrodzenia na konto lub 9 zł bez stałych wpływów.
darmowe wypłaty w bankomatach swoich placówek na całym świecie posiada Citibank i podajże ING, ale co do pozostałych kosztów to zajrzyj na stronę internetową
rodzynek2

napisał shewolf » 2011-09-21, 13:46

W MultiBanku przy koncie Aquarius nie ma opłaty za prowadzenie rachunku ale tylko przy wpływach miesięcznych pow. 5000zł, za karte jest 3 zł i bezprowizyjne bankomaty na całym swiecie.
shewolf