Konto internetowe w Millenium

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Konto internetowe w Millenium

napisał zakander » 2010-07-26, 22:32

Czy warto jest przejść z konta osobistego w Millenium na internetowe.
Praktycznie same korzyści:
1.brak opłat za prowadzenie
2.bezpłatne przelewy
3.bezprowizyjna wpłata gotówki w banku
4.pełna funkcjonalność w placówce
Czy może są jakieś haczyki których nie dostrzegam..?
zakander

napisał piotrek » 2010-07-29, 13:45

Wg mnie jak najbardziej warto, szcegolnie jesli wiekszosc operacji zalatwiasz przez internet.

Minusow to konto praktycznie nie ma - jest poprostu tansze od zwyklego konta osobistego w Millenium.

NIestety z tego co slyszalem, nie ma chyba mozliwosci przeksztalcenia konta osobistego na konto internetowe. Trzeba najpierw zamknac konto osobiste, a dopiero potem otworzyc konto internetowe.
piotrek

Konto w Millenium

napisał Alaala » 2010-10-11, 13:24

Jeśli chodzi o Bank Millenium to ja jestem z niego bardzo zadowolona, polecam ze strony studenta, jest trochę placówek tego banku jeśliby coś nie dało się załatwić przez internet.
Alaala

napisał piotrs1978 » 2010-10-16, 14:14

piotrek napisał(a):Wg mnie jak najbardziej warto, szcegolnie jesli wiekszosc operacji zalatwiasz przez internet.

Minusow to konto praktycznie nie ma - jest poprostu tansze od zwyklego konta osobistego w Millenium.

NIestety z tego co slyszalem, nie ma chyba mozliwosci przeksztalcenia konta osobistego na konto internetowe. Trzeba najpierw zamknac konto osobiste, a dopiero potem otworzyc konto internetowe.

Mając konto osobiste wystarczy że zalogujesz się na swoje konto w internecie i tam możesz otworzyć konto internetowe. Swoje dotychczasowe konto osobiste zamieniasz będąc w oddziale na lokacyjne.Konto lokacyjne jest kontem technicznym oraz całkowicie bezpłatnym. I po kłopocie:)
piotrs1978

napisał goodiess001 » 2010-10-17, 10:15

mam pytanie.

Jesli zloze wniosek o konto internetowe to jak dlugo musze czekac na aktywacje?mozliwe jest zalatwienie wszystkiego przez internet?przebywam zagranica i nie mam mozliwosci odebrania listu ani wizyty w placowce.
po2. czy po zalozeniu konta od razu moge z niego korzystac, logowac sie robic przelewy??

po3.jaki czas daje mi bank na pierwszy wplyw na konto?

pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
goodiess001

napisał piotrs1978 » 2010-11-27, 10:52

goodiess001 napisał(a):mam pytanie.

Jesli zloze wniosek o konto internetowe to jak dlugo musze czekac na aktywacje?mozliwe jest zalatwienie wszystkiego przez internet?przebywam zagranica i nie mam mozliwosci odebrania listu ani wizyty w placowce.
po2. czy po zalozeniu konta od razu moge z niego korzystac, logowac sie robic przelewy??

po3.jaki czas daje mi bank na pierwszy wplyw na konto?

pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Po założeniu konta należy uruchomić kanały bankowości elektronicznej i usługę haseł sms aby w pełni korzystać z konta. Problem w tym, że Bank nie wysyła korespondencję za granicę. Bank musiałby Ci więc przysłać dokumenty na adres w Polsce. Najlepiej byłoby gdybyś w Polsce raz aktywował sobie usługi a potem sms-y do autoryzacji (potwierdzenia)przelewów mogą przychodzić nawet na numer zagraniczny.
piotrs1978

napisał chris996 » 2010-12-26, 01:18

A powiedzcie mi, jak wygląda kwestia wpłat i wypłat. Rozumiem, że wpłacać pieniądze mogę tylko przez internet z innego konta, nie zaś z odziału banku?
I druga kwestia, to karta płatnicza. Dostałem teraz karte nową z konta zwykłego, stara wygasła i czy będę mógł ją używać na tym koncie internetowym, czy musze zamawiać nową?
chris996

napisał piotrek » 2010-12-28, 12:04

1. Wplaty i wyplaty w oddziale masz darmowe.

2. nowa karte powinni ci przyslac

3. Acha i konta tego nie zalozysz w oddziale tylko przez internet:
http://banki.forum-bankowe.pl/millenniu ... etowe.html
piotrek