konto internetowe z opcją zaawansowanego wyszukiwania

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

konto internetowe z opcją zaawansowanego wyszukiwania

napisał toronto » 2010-08-16, 13:25

Witam,
czy ktoś zna bank, który ma w serwisie internetowym obsługującym konto możliwość wyszukiwania przelewu po słowie z pola "tytułem" i po kontrahencie.

Na przykład, jeśli zrobię przelew Kowalskiemu z tytułu "Allegro - płatność za książkę", to będzie możliwość wyszukania tego przelewu po słowie "książkę" albo "allegro", albo po nazwie kontrahenta - kowalski.
toronto

napisał rodzynek2 » 2010-08-16, 17:00

ING po nazwie kontrahenta. Alior, pod warunkiem wcześniejszego ustawienia sobie filtra. W innych bankach nie mam pojęcia czy jest cos takiego.
rodzynek2

napisał brandmind » 2010-08-17, 09:13

Witam, w INTELIGO można przeszukać po kontrahencie ale brakuje filtrowania po Tytule przelewu. Prawdopodobnie nie znajdziesz tak rozbudowanych możliwości w oprogramowaniu obsługującym konta internetowe. Takie możliwości oferowało oprogramowanie Home Banking dla firm.

Pozdrawiam, Bogdan
Doradca Finansowy Brandmind
brandmind

napisał toronto » 2010-08-18, 08:33

Dziękuję za odpowiedź, wielka szkoda że banki nie oferują czegoś takiego. Pytanie zamieściłam w dziale Konta osobiste, ale jeśli istanieje coś takiego w kontach dla firm to też by mnie urządzało, bo w zasadzie potrzebuję konta do działalności gospodarczej. Nie wyobrażam sobie jak można działać bez takiej wyszukiwarki, chyba trzeba mieć własny system zainstalowany lokalnie, który ma wszystkie bajery łącznie z zaawansowanym wyszukiwaniem i wysyła do banku automatycznie. A przy okazji kosztuje sporo kasy.

[Edit] Czy filtr w Alior bank ustawia się dynamicznie, tzn, przy każdym wyszukiwaniu mogę go zmieniać? to właśnie by mnie urządzało... w sumie jeśli filtr działa jak w Excelu czyli po prostu filtruje po zawartości, również częściowej zawartości pól, to to jest własnie to co mnie interesuje.
toronto