Mam konto w mBanku jednak czas na zmianę. Niestety nie jestem w PL. Z tego względu bardzo spodobała mi się opcja potwierdzenia konta przez Internet poprzez dokonanie przelewu z innego banku.
BOŚ Bank oferuje ciekawe rozwiązanie: "Teraz możesz założyć Konto bez Kantów lub e-Konto bez wizyty w placówce Banku i bez pośrednictwa kuriera, wystarczy, że masz już konto osobiste prowadzone w innym banku."
Niestety nie jestem zainteresowany akurat ich ofertą..
w Alior jest podobnie: "Wypełniając wniosek internetowy możesz wybrać sposób potwierdzenia umowy przelewem z Twojego konta w innym banku - Twoje konto będzie wtedy aktywne w ciągu jednego dnia roboczego od chwili złożenia wniosku"
Moim zdaniem to świetne rozwiązania i właśnie czegoś takiego brakowało na rynku. Aż dziw bierze, że banki nie reklamują tych możliwości..
I teraz pytanie: na ile takie konto jest w pełni funkcjonalne tak jak zakładane przez placówkę? oraz czy są jeszcze inne banki które umożliwiają założenie konta osobistego w podobny sposób? Wracając do Polski za kilka miesięcy mogę odwiedzić placówkę i złożyć wzór podpisu.

Nowe tematy