Konto potwierdzane przez Internet

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Konto potwierdzane przez Internet

napisał 1kf » 2011-09-27, 14:53

Mam konto w mBanku jednak czas na zmianę. Niestety nie jestem w PL. Z tego względu bardzo spodobała mi się opcja potwierdzenia konta przez Internet poprzez dokonanie przelewu z innego banku.

BOŚ Bank oferuje ciekawe rozwiązanie: "Teraz możesz założyć Konto bez Kantów lub e-Konto bez wizyty w placówce Banku i bez pośrednictwa kuriera, wystarczy, że masz już konto osobiste prowadzone w innym banku."

Niestety nie jestem zainteresowany akurat ich ofertą..

w Alior jest podobnie: "Wypełniając wniosek internetowy możesz wybrać sposób potwierdzenia umowy przelewem z Twojego konta w innym banku - Twoje konto będzie wtedy aktywne w ciągu jednego dnia roboczego od chwili złożenia wniosku"

Moim zdaniem to świetne rozwiązania i właśnie czegoś takiego brakowało na rynku. Aż dziw bierze, że banki nie reklamują tych możliwości..

I teraz pytanie: na ile takie konto jest w pełni funkcjonalne tak jak zakładane przez placówkę? oraz czy są jeszcze inne banki które umożliwiają założenie konta osobistego w podobny sposób? Wracając do Polski za kilka miesięcy mogę odwiedzić placówkę i złożyć wzór podpisu.
1kf

napisał brandmind » 2011-09-28, 12:51

Witam,
w Alior Banku można potwierdzić umowę przelewem z innego banku działającego w Polsce. Jednak Bank nie prześle karty debetowej na adres poza granicami kraju. Poza tym funkcjonalność konta jest taka sama, jak założonego w placówce.

Pozdrawiam:) Joanna
Doradztwo Finansowe on-line Brandmind
brandmind