Konto - szybko!

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Konto - szybko!

napisał mkasp » 2010-02-07, 18:08

Witam!

Potrzebuję pomocy!
Szukam konta bankowego, internetowego które można szybko założyć!
Mam już jedno w mBanku i jestem zadowolony, ale z tego co wiem nie można mieć dwóch osobnych kont.
Chce aby te konta były od siebie niezależne, niewidoczne dla siebie nawzajem więc mBank mnie nie urządza!

Jak już wspomniałem chciałbym pójść do placówki i tam założyć konto. tak aby wszystko podpisać na miejscu i móc najlepiej tego samego wieczora korzystać. Ponadto ważne jest abym mógł łatwo wpłacić pieniądze!

Inną ważną rzeczą jest fakt poczty!
Chodzi o to, aby moi domownicy nie dostali przypadkiem mojej poczty z banku od którego rzekomo dostawać nic nie powinienem. Od mBanku już mam konto, nie było by to nic nadzwyczajnego ale tak.. Cóż.

Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi ;)
mkasp

napisał rodzynek2 » 2010-02-07, 21:11

Ja ma 3 konta + 4 firmowe. Więc posiadanie większej liczby kont nie stanowi problemu.
Mam konto w mBanku, bo jest za darmo (tylko niektóre bankomaty są płatne, ale to dla mnie nie problem). mBank ma szeroką gamę funduszy inwestycyjnych, największe możliwości dotyczące płatności w internecie i wpłatomaty 24h/7 dno w tygodniu.
Mam konto w Lukasie, bo mogę szybko pożyczkę zaciągnąć, mają nawet ciut lepiej oprocentowane lokaty, otwarte nawet w soboty w soboty.
A 3 konto mam w Alior Banku, bo maja oprocentowane konto ROR (coraz rzadziej spotykane), super obsługę (z osobistym doradcą dla KAŻDEGO konta) i WSZYSTKIE bankomaty gratis. I można dostać kartę do bankomatu od ręki.
za te 3 konta płacę 7 zł /miesięcznie 5 zł (Alior za kartę) + 2 zł (Lukas za token)
Jeżeli chodzi o brak poczty, to Lukas wysyła co miesiąc wyciąg. Natomiast Alior nic nie wysyła zwykłą pocztą, bo 99% spraw załatwia się przez internet i mail. Kartę, co prawda standardowa, otrzymałem w oddziale, aktywacja i PIN przez internet. Jedyne co mi przysłali, prze rok czasu, zwykłą pocztą to kartę kredytową i duplikat karty do bankomatu.
rodzynek2

napisał majstersztyk » 2010-02-21, 19:51

mkasp napisał(a):Witam!

Potrzebuję pomocy!
Szukam konta bankowego, internetowego które można szybko założyć!
Mam już jedno w mBanku i jestem zadowolony, ale z tego co wiem nie można mieć dwóch osobnych kont.
Chce aby te konta były od siebie niezależne, niewidoczne dla siebie nawzajem więc mBank mnie nie urządza!

Jak już wspomniałem chciałbym pójść do placówki i tam założyć konto. tak aby wszystko podpisać na miejscu i móc najlepiej tego samego wieczora korzystać. Ponadto ważne jest abym mógł łatwo wpłacić pieniądze!

Inną ważną rzeczą jest fakt poczty!
Chodzi o to, aby moi domownicy nie dostali przypadkiem mojej poczty z banku od którego rzekomo dostawać nic nie powinienem. Od mBanku już mam konto, nie było by to nic nadzwyczajnego ale tak.. Cóż.

Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi ;)

Multibank. Byłem w tej samej sytuacji. Potrzebowałem banku, który ma placówkę, nie jakieś kioski. Dlatego mam dwa konta, jedno w mBanku i drugie w Multibanku, które jak się okazuje - jest z tej samej spółki i warunki umowy są niemal te same! Za konto nie płacimy nic, bankomaty są te same, serwis internetowy równie sprawny, a nawet powiedziałbym, że lepszy, tak samo oprocentowane konto oszczędnościowe. Jedyna opłata to 1zł za kartę Visa miesięcznie. Naprawdę polecam ten bank. Wszystko załatwisz przez internet, a w razie potrzeby zawsze masz normalną placówkę z miłą obsługą.

Aha - Multibank nie wysyła żadnych papierów do domu. Wszystko załatwiasz drogą internetową. Chyba tego właśnie szukałeś?
majstersztyk