Konto walutowe.

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Konto walutowe.

napisaÅ‚ wolf » 2008-10-28, 02:21

Witam, jakie możecie polecić konto walutowe do przelewów z za granicy. Zarabiam w funtach i chciałbym te pieniądze przesyłać co jakiś czas do Polski. W Polsce, oczywiście według potrzeb wybierać funty i sprzedawać w kantorze, lub wybierać złotówki z bankomatu, czasami wykonać też jakiś przelew na konto złotówkowe. Jakie konto polecacie o jak najniższych opłatach za: prowadzenie rachunku, przelewy międzynarodowe, przelewy na konto złotówkowe z korzystnym przelicznikiem, wybieranie pieniędzy z banku, a także korzystny przeliczenik na złotówki przy wybieraniu pieniedzy z bankomatu itp.
P.S Oczywiscie konto walutowe z dostępem do internetu.
Pozdrawiam!
wolf

napisaÅ‚ smok » 2008-10-31, 07:59

wolf ja nie jestem ekspertem ale takie zreczy to tylko w erze ;)

z tego co wiem nie ma konta walutowego na ktore bedziesz mogl przeslac funty a wrazie czego miec karte do bankomatu zeby sobie wybrac zlotowki lub zrobic pzrelew , dotego tanie pzrelewy zagraniczne , dostep do internetu i jeszcze po kozystnym kursie :)

rozwiazanie , zalozyc konto walutowe i konto oszczednosciowe

na walutowe przesylasz funty (koszty ponosisz w banku zagranica w ktorym robisz przelew, wiec tam szukaj ) z walutowego wybierasz funty i zmieniasz w kantorze lub odrazu po kursie banku przewalutowujesz ale rewelacji nie oczekuj, i masz na koncie zlotowkowym do kozystania w polsce, z dostepem do internetu , kartami do bankomatu itd pytaj po bankach bo kazdy ma to roznie rozwiazane , czasami sa konieczne jakies operacje na laczna kwote w miesiacu skoro jestes z granica konto np nie uzywane lezy kilka miesiecy to moga byc jakies koszty lub nie musza zalezy od oferty bankow , trzeba wziasc wygodne buty i 3 KG cierpliwosci i pochodzic i popytac dokladnie opisujac co chcesz .

pozdrawiam
smok

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości