Konto Walutowe

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Konto Walutowe

napisał kozak135 » 2010-11-23, 18:02

Witam, mam pytanie do osób które się w tym temacie orientują, w jakim banku warto stworzyć lokatę (najlepiej bezterminową żebym mógł w każdym momencie ją zlikwidować i wybrać pieniądze z jakimiś małymi odsetkami) w funtach? Zależy mi o bezterminówce bo z tego co wiem, w okolicach stycznia lutego, a potem czerwca lipca funt idzie do góry. Chcę wymienić jak będzie troche droższy niż teraz, a z drugiej strony nie chcę trzymać teraz pieniędzy w domu. Proszę o jakieś rady
kozak135

napisał piotrek » 2010-12-01, 11:55

Wg mnie na tak krotki okres czasu nie oplaca ci sie zakldac lokat walutowych, oprocentowanie jest minimalne.
No chyba ze tylko dlatego by przetrzymac funty na koncie.
W takim razie polecam ci jakies zwykle konto walutowe: np. mbank, multi, czy bz wbk

I nie patrz nigdy na dane historyczne jako pewnik, dziaj raynek walutowy jest tak skomplikowany ze nie ma zadnych regul co do przyszlych kursow walut. Predzej uwaznie obsewwuj wiadomosci i jak jakis kraj blisko nas (np wegry) bedzie mial problemy finansowe, wtedy i nasza waluta sie oslabi i wtedy sprobuj te funty sprzedac,
piotrek