Konto walutowe w BZ WBK

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Konto walutowe w BZ WBK

napisał bastik » 2011-03-12, 12:37

Witam
Chciałbym się dowiedzieć czy prowadzenie konta walutowego w banku BZ WBK jest darmowe i czy wypłaty i wpłaty na konto są darmowe?
Czy mogę wypłacić pieniądze z kona w obcej walucie (w euro) w oddziale banku i czy muszę mieć założone konto w złotówkach w tym baku żeby móc otworzyć konto walutowe.
Pozdrawiam
bastik

napisał brandmind » 2011-03-14, 09:49

Witam,
założenie konta walutowego nie wymaga posiadania konta w PLN, nie występuje opłata za prowadzenie. Bank nie pobiera prowizji od wpłat/wypłat gotówki w euro w oddziale banku. Przelewy zagraniczne według tabeli opłat dostępnej na stronie banku.

Pozdrawiam:) Joanna
Doradztwo Finansowe on-line Brandmind
brandmind

Bank naliczyl mi oplaty za "darmowe" walutowe BZ WBK

napisał Pnez » 2011-03-31, 18:10

Witam , zakladajac konto walutowe zostalam poinformowana ze prowadzenie konta i karta sa bezplatne, lecz kilka dni temu na moim koncie pojawil sie debet w wysokosci 5funtow. Wielkie bylo moje zdziwienie bo nie uzywalam od kilku miesiecy tego konta, ani karty. Jego stan wynosil 0.00 funtow niezmiennie i pytam skad nagle debet? Jezeli to jednak oplaty to chcialabym sie dowiedziec jak mozna skasowac konto online lub przez telefon bo jestem za granica i przez kolejny rok nie bede w stanie przyjechac do polski a nie mam ochoty placic za cos co w teori jest bezplatne i do tego nieuzywane. Z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam
Pnez

napisał MarekB » 2011-04-02, 11:53

Pnez napisał(a):Witam , zakladajac konto walutowe zostalam poinformowana ze prowadzenie konta i karta sa bezplatne, lecz kilka dni temu na moim koncie pojawil sie debet w wysokosci 5funtow. Wielkie bylo moje zdziwienie bo nie uzywalam od kilku miesiecy tego konta, ani karty. Jego stan wynosil 0.00 funtow niezmiennie i pytam skad nagle debet? Jezeli to jednak oplaty to chcialabym sie dowiedziec jak mozna skasowac konto online lub przez telefon bo jestem za granica i przez kolejny rok nie bede w stanie przyjechac do polski a nie mam ochoty placic za cos co w teori jest bezplatne i do tego nieuzywane. Z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam

To cię ktoś w banku wprowadził w błąd, gdyż karta do konta walutowego nie jest bezpłatna, tylko kosztuje właśnie 5 GBP. Jak chcesz mieć nadal konto i nie płacić to zlikwiduj kartę (można przez system a jak nie to przez telefon), a jak chcesz zlikwidować całe konto to napisz wymówienie i wyślij do banku.
MarekB

napisał matrix » 2011-04-10, 19:32

I najlepsze jest to że do końca marca jak przelewałeś pieniądze z zagranicy np.w euro to bank wbk nie pobierał prowizji a teraz jeszcze im musisz płacić 5zł od transakcji za to że przesyłasz im pieniądze na własne konto w wbk , a oni jeszcze sobie nimi obracają a my musimy im jeszcze za to płacić.Chore chore i ja za to im dziękuje żadnych więcej przelewów z zagranicy do tego banku wbk , zresztą znajomi zrobili to samo.Dla mnie mogą sobie zamknąć juz ten bank albo zbankrutować czego im życzę.
matrix