LIMIT ZADŁUŻENIA NA KONCIE A ZŁA HISTORIA W BIK

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

LIMIT ZADŁUŻENIA NA KONCIE A ZŁA HISTORIA W BIK

napisał MALENKAA20 » 2010-07-04, 08:43

Pytanie jak wyżej,co banki biorą pod uwagę przyznając taki limit(dokladnie chodzi mi o bank ing) i czy biora pod uwage zla historie z BIKu?Jakie dokumenty beda potrzebne i czy wystarczy oswiadczenie o dochodach czy np umowa (na umowie mam calkiem inna kwote niz w rzeczywistosci dostaje na konto-wplywy sa wieksze).I czy jesli chce otworzyc konto wspolne z mezem to brane sa pod uwage wspolne dochody czy tylko jednego z nas( maz zarabia ok3000,ja 2500).Z góry dziekuje za wszelkie rady i podpowiedzi:)Pozdrawiam
MALENKAA20

napisał brandmind » 2010-07-05, 11:30

Witam,
o limit zadłużenia w ING może się ubiegać każda osoba, która uzyskuje dochody w wysokości minimum 800 zł i posiada konto osobiste.
Jeżeli już jesteś klientką banku do ustalenia wysokości limitu wystarczą regularne wpływy od co najmniej 6 miesięcy, nie musisz składać dodatkowych zaświadczeń. Jeżeli dopiero zakładasz konto, bank poprosi o udokumentowanie uzyskiwanych dochodów na formularzu zaświadczeń o zarobkach, przy koncie wspólnym zostaną uwzględnione dochody męża i Twoje. Produkt ten jest rodzajem kredytu, więc w każdym przypadku bank sprawdzi historię w BIK.

Pozdrawiam:) Joanna
Doradca Finansowy Brandmind
brandmind

napisał piotrs1978 » 2010-07-10, 08:40

MALENKAA20 napisał(a):Pytanie jak wyżej,co banki biorą pod uwagę przyznając taki limit(dokladnie chodzi mi o bank ing) i czy biora pod uwage zla historie z BIKu?Jakie dokumenty beda potrzebne i czy wystarczy oswiadczenie o dochodach czy np umowa (na umowie mam calkiem inna kwote niz w rzeczywistosci dostaje na konto-wplywy sa wieksze).I czy jesli chce otworzyc konto wspolne z mezem to brane sa pod uwage wspolne dochody czy tylko jednego z nas( maz zarabia ok3000,ja 2500).Z góry dziekuje za wszelkie rady i podpowiedzi:)Pozdrawiam

Historia w BIK-u utrzymuje się przez okres nawet 5 lat od momentu spłaty całkowitej zadłużenia przeterminowanego kredytu czy karty. W tym okresie możesz mieć problem przy uzyskaniu kredytu czy też limitu w innym banku.
piotrs1978