mbank czy bz wbk (junior)

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

mbank czy bz wbk (junior)

napisał cray19 » 2010-08-25, 21:50

Witam!
Mam 17 lat, trochę pieniędzy, postanowiłem umieścić je w banku, głownie dlatego, żeby korzystać z pieniędzy przez internet, bo jako przyszły informatyk, jest to dla mnie najwygodniejsze. Mam kilka pytań.

- Wybrać mbank czy bzwbk? Zależy mi na tym, żeby płacić jak najmniej za usługi i utrzymanie konta. Jeśli chodzi o bankomaty to nie ma problemu w moim mieście.

- Jakie dokumenty (wszystko) muszę wziąć ze sobą?

- Jaką kartę wybrać najlepiej?

- Który z banków ma lepsze możliwości usług internetowych (i czy trzeba coś za nie płacić).

Z góry dziękuję za odpowiedzi. Proszę się nie dziwić że palnąłem coś głupiego, pierwszy raz mam z bankami styczność na poważnie. Pozdrawiam!
cray19

napisał brandmind » 2010-08-26, 10:28

Witam, osoba do ukończenia 18 roku życia w Polsce posiada OGRANICZONĄ ZDOLNOŚĆ DO CZYNNOŚCI PRAWNYCH, dlatego sam dzisiaj jeszcze nie możesz założyć konta bankowego. Musisz udać się do banku z rodzicem lub innym opiekunem prawnym. W mBanku oferują konto Izzy Konto a w WBK konto<30. Oba banki oferują bezpłatną i porównywalną obsługę internetową. Co do karty to polecam kartę debetową Visa.

Pozdrawiam, Bogdan
Doradca Finansowy Brandmind
brandmind

napisał karolniemapsa » 2010-09-01, 12:58

Sam mam od kilku lat konto w BZ WBK >30 i nie mam się czego przyczepić. Za miesiąc 2 zł opłaty za ubezpieczenie, nieobowiązkowe. Przelewy 50 gr z kodem przez SMS. W sumie możesz iść do jednego i drugiego i sobie sam porównać, co Ci dadzą. To chyba najlepsze rozwiązanie.
karolniemapsa

problem zalozenia konta

napisał andrzej79 » 2010-09-04, 19:27

CHCIALEM OTWORZYC RACHUNEK OSZCZEDNOSCIOWY I WPLACAC PIENIADZE NA KONTO Z BRE BANK PANI POINFORMOWALA MNIE I POMOGLA WYPELNIC ZGLOSZENIE.
POIFORMOWALEM JA ZE NIE POSIADAM MELDUNKU W DOWODZIE OSOBISTYM WIEC KAZALA BYM TYLKO PODAL ADRES DO KORENSPONDENCJI I TO WYSTARCZY DO PODPISANIA UMOWY.
PO OTRZYMANIU E-MAIL ZE MAM SIE ZGLOSIC DO MBANK Z CELEM PODPISANIA UMOWY ZADZWONILEM PANI Z UL GROJECKIEJ POWIADOMILA MNIE ZE NIE ZOSTANIE ZE MNA PODPISANA UMOWA Z POWODU TAKIEGO ZE NIE POSIADAM MELDUNKU
CHCIALEM ZALOZYC KONTO ABY OSZCZEDZAC PIENIADZE.

teraz pytanie jak zostanie zniesiony calkowicie medunek to banki juz wogole nie beda chcialy podpisywac umowy
andrzej79