mBank czy Inteligo, ktory bank wybrac

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

mBank czy Inteligo, ktory bank wybrac

napisał Katarzyna Sorek » 2007-11-15, 18:33

Witam wszystkich serdecznie,

zwaracam sie z nastepujacym pytaniem :
Od 3 lat mieszkam i pracuje w Niemczech oraz od jakiegos dluzszego juz czasu bardzo niezdecydowanie niestety nosze sie z zamiarem otwarcia konta internetowego przez ktore bede wplacac, lub wyplacac pieniadze oraz miec osobisty wglad do stanu konta.

Wielu znajomych poleca mi mbank, jednak wielu rowniez Inteligo, sama jestem w kropce i dlatego prosze was o jakoas szczera porade za ktora serdecznie dziekuje

Pozdr.

Kasia
Katarzyna Sorek

napisał Nero » 2007-11-17, 11:12

Obydwa są chyba najdroższym Bankami. Odradzam, polecam Ci CitiBank
Nero

napisał aga21011 » 2007-11-19, 00:36

Nero napisał(a):Obydwa są chyba najdroższym Bankami. Odradzam, polecam Ci CitiBank

Nie zgadzam się ,że są to najdroższe banki:) ale CitiBank ma darmowe przelewy! Inteligo nie ma przelewów zagranicznych - nie wiem jak CitiBank? Za zwykłe zewnętrzne płaci się 0,90zł , w mBanku 0,50zł . Prowadzenie konta w mBanku - 0zł , w Inteligo jeżeli miesięczne wpływy są mniejsze niż 100zł - 4,99zł.
aga21011

napisał piotrek » 2007-11-19, 14:34

Konto w Inteligo czy mbanku jest na pewno tansze w utrzymaniu niz konto w Toyota Banku (oplaty za utrzymanie konta, oplaty za karte visa electron, liczba bankomatow darmowych czyliczba placowek w ktorych mozna za darmo wplacac i wyplacac pieniadze). Oferty bankow sa zroznicowane takze mbanku i inteligo, takze najpierw trzeba sie zastanowic nad tym do czego ci bedzie sluzyc konto np. czy bedziesz duzo robic przelewow czy bedziesz czesto korzystac z bankomatow itp. potem porownac sobie oferty kont bankowych w poszcegolnych bankach (oplaty, prowizje, oplaty za karty, bankomaty):
np.
http://m2m.konta-internetowe.pl/kontaos ... bistych/1/

Opinie na temat mbanku i inteligo bardzo czesto pojawialy sie na forum, wiec na drugi raz poszukaj najpierw np:
tematy3/gdzie-najlepiej-konto-jak-sie-ma-powyzej-26-latek-vt24.htm
tematy3/gdzie-najlepiej-konto-zakladac-vt16.htm
tematy3/jakie-konto-internetowe-wybrac-vt59.htm
piotrek

napisał quote » 2007-11-26, 00:28

najlepsza rada najlepiej sobie sama poczytaj i wybierz najlepszą ofertę dla siebie. Trzeba będzie trochę pogrzebać w necie. Ja tam mam konto w Toyota bank i jestem bardzo zadowolony. Po pierwsze, praktycznie żadne koszty. Po drugie nagrody, które mogę wygrać...

TOYOTA BANK i żaden inny

napisał gośc » 2008-01-11, 16:20

Mam konto w tym banku i jestem BARDZO ZADOWOLONY!

Do konta dostałem token(klucz elektroniczny) do tego WYPUKŁĄ kartę hybrydową VISA( pasek magnetyczny i micro-chip), ( a nie jakies bardziewie, tandetne Visa Electron ktora nawet nie mozna kupic biletu lotniczego....NIC!!!!
do tego otwieraja standardowo 2 konta. (BEZPŁATNE PROWADZENIE!!!)
1) ROR
2) oszczednosciowke

Pomijam fakt, ze przelewy sa bezplatne do WSZYSTKICH BANKOW, ZUS, Urzedy Skarbowe itp, itd,

Mila obsługa.
(jedynie za karte płace 15 czy 30 zł na rok). ale cóż to jest?(zwracają tą kwotę jeśli wykonasz transakcje na jakaś sumę w ciagu roku).
BEZPIECZNY I PEWNY BANK!!!
gośc

napisał detox » 2008-02-14, 23:42

mój ostatni post w tym wątku:
tematy3/konto-walutowe-vt17,40.htm
najtaniej wychodzi mBank.
detox