mBank - OPŁATA ZA HASŁA JEDNORAZOWE !!!!!

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

mBank - OPŁATA ZA HASŁA JEDNORAZOWE !!!!!

napisał KATJA » 2011-06-09, 08:50

Niestety , mBank bardzo mocno podupada ze swoją ofertą i zastanawiam się na co jeszcze wprowadzą opłaty. Chciałam wszystkich poinformować , bo ja nie znalazłam bezpośredniego powiadomienia z mBanku, że hasła jednorazowe w ostatnim czasie zrobili płatne i to kosztuje aż. 5 zł. Zamówiłam 4 x i trochę się zdziwiłam jak mi zabrali z konta 20 zł. 5zł niby nie dużo, ale opłata za kartę 2 zł, wprowadzono oprocent. 1,8 % przy debetach, płatne przelewy z emax Plus. Coraz gorzej !!!!!!!!!!!!!!! :evil:
KATJA

napisał rodzynek2 » 2011-06-09, 11:05

Jeżeli chodzi o opłaty, to mBank staje się już jak każdy bank. W większości bankach można się zwolnić z opłat za karty przy odpowiedniej sumie transakcji (100- 300 zł), czy zwolnić z opłat za konto (o ile jest opłata) za regularne wpływy lub odpowiednie saldo. Przelewy przez internet wszędzie (ewentualnie jakieś pojedyncze banki mają opłaty za ten rodzaj przelewu), co raz więcej banków wprowadza wszystkie darmowe bankomaty. Jeżeli mBank zacznie wprowadzać coraz to nowe opłaty, to zacznie tracić klientów, bo oferta przestanie być konkurencyjna.
rodzynek2

napisał kiko86 » 2011-06-16, 10:36

Dokładnie, na początku mBank robił furorę, bo był w pełni darmowy. Teraz inne banki też oferują ciekawe konta, często za darmo. Przez co mBank, który nie ma swoich tradycyjnych placówek traci - ludzie korzystali z tego banku ze względu na brak kosztów, a teraz wolą iść do banków, które mają w każdym mieście po kilka placówek i wzbudzają przez to większe zaufanie.

Ja osobiście posiadam konto w mbanku, ale już zawiesiłem kartę, za którą chcieli kasę. Kwestia czasu jest więc całkowita rezygnacja z tego konta, ciekawe co zrobią za rok, jak im się klienci wykruszą.
kiko86

napisał rodzynek2 » 2011-06-16, 13:53

Będą musieli znaleźć jakiś inny wabik na klientów. A pole do popisu jest coraz węższe. Jedynymi atutami mBanku, to fundusze bez prowizji i dobrze rozwinięta sieć płatności w sklepach internetowych.
rodzynek2

napisał piotrek » 2011-06-16, 17:06

Teraz oferta mbanku jest jedynie średnia, wiele banków i to z oddziałami naziemnymi oferuje lepsze lub porównywalne co mbank konta.
piotrek