Informujemy, że z dniem 1 sierpnia 2011 r. nastąpi zmiana w ofercie KART debetowych mBanku.
Wprowadzona zostanie miesięczna opłata za korzystanie z KARTY debetowej w wysokości 2 PLN miesięcznie.
Wspomniana opłata nie obejmie Klientów korzystających aktywnie ze swojej karty.
Aby zostać zwolnionym z opłaty za kartę wystarczy spełnić jeden z poniższych warunków:
wykonać w ciągu miesiąca kalendarzowego płatności bezgotówkowe o wartości min. 100 PLN łącznie wszystkimi posiadanymi kartami mBanku (debetowymi, kredytowymi, wirtualnymi - dotyczy kart z oferty dla Klientów indywidualnych) - transakcje te muszą zostać w danym miesiącu rozliczone (czyli widoczne w historii operacji wykonanych),
aktywować usługę "Wypłaty ze wszystkich bankomatów"
Klientom, którzy nie spełnią powyższych warunków zostanie pobrana opłata 2 PLN miesięcznie. Nastąpi to po miesiącu, w którym łączna suma transakcji wyniesie poniżej 100 PLN. Oznacza to, że opłata nie jest pobierana z góry i następnie zwracana, ale pobrana zostanie dopiero w momencie, gdy łączna suma transakcji wszystkimi kartami mBanku nie wyniesie 100 PLN w miesiącu.
Może to 2pln/miesiąc za kartę nie jest to kolosalna kwota, ale chodzi o zasady i slogany mbanku, którymi się przez tyle lat promował.
Byłem pewien że konto, karta i przelewy będą na zawsze za - to była taka wizytówka mbanku.
Konto założyłem jako student i potem przez wiele lat przelewałem całkiem spore pieniądze.
A teraz odwrót od darmowego konta bez haczyków.
Może mbank ma za dużo klientów i sobie poprostu nie radzi.
Co o tym myślicie? Chętnie poznam wasze opinie.

Nowe tematy