Witam Szanownych Forumowiczów. Jestem tu Nowy i nie wiem czy w dobrym miejscu umieszczam ten post ale trudno, może moderator przeniesie gdzie trzeba jżeli jest w złym dziale.
Mam taki problem:
Dwa dni temu poszedłem do Banku BGż aby dokonać wpłaty na konto osobiste pewnej osoby. Kwota była nie wielka , ale to bez zasadniczego znaczenia. Kasjerce przy kasie podałem kartkę formatu A4 z wypisanymi wszystkimi danymi do wpłaty zarówno danymi osoby wpłacającej , nr konta, danymi właściciela konta, tytułem wpłaty i kwotą wpłaty.Aby dodatkowo "pomóc " kasjerce wszystkie poszczególne dane były oznaczone zarówno trzcionką pogrubioną jak i różnymi kolorami. I tak np. dane wpłacającego były na niebiesko , dane właściciela na czarno a tytuł wpłaty na zielono zaś kwota na czerwono. Kasjerka wyraziła swój zachwyt kiedy to zobaczyła słowami "iż jeszcze nikt tak pięknie jej nie przygotował wpłaty jak ja".Pieniądze zostały przelane.
W dwa dni po tej operacji dostaję maila od właściciela konta iż pieniędzy jeszcze nie ma! A przecież celowo wpłacałem akurat w kasie BGż bo beneficjent ma konto w tym banku a nie chciałem aby czekał na pieniądze transferowane z innego( mojego ) banku!
Zatem sprawdzam i co się okazuje? Numer konta na karcie podanej kasjerce nie zgadza się na tym na potwierdzeniu wpłaty!!! Poza tym wszystko się zgadza Imię i nazwisko zarówno wpłacającego jak i adresata, kwota i tytuł wpłaty.
Pytam zatem co mam teraz zrobić, przecież podpisałem kasjerce potwierdzenie dyspozycji! Jak odzyskać pieniądze a za razem nie zrobić krzywdy kasjerce. Nie chcę aby miała kłopoty , przecież każdy może się pomylić!Ale z drugiej strony co by było jak by to była kwota duża np.100 000 zł, kto by stracił a kto zyskał?
Jaka jest moja sytuacja, jak mogę udowodnić swoją stratę jeżeli kasjerka zaprzeczy moim słowom - czy można skorzystać w takiej sytuacji z nagrać video kamery bankowej?
Jak to teraz "rozegrać" aby obyło się bez strat , aby adresat właściwy otrzymał pieniądze i abym ja otrzymał towar za który to była zapłata i aby kasjerka nie "wyleciała z roboty"?
Proszę o podpowiedzi.

Nowe tematy