Przeniesienie konta do innego banku

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

napisał rodzynek2 » 2010-01-18, 09:39

Zgadza się. Z ciekawości wczoraj sprawdziłem ofertę SKOKu Stewczyka. Konto kosztuje 0 lda klientów<25, dla pozostałych 5-10 złotych, przelewy od 0,99 do 2 złotych, Wypłata z bankomatów poza SKOK24 2,5-4 zł.

Nie tylko mBank, ale niemal każdy bank ma w ofercie tańsze konto. ING- Direct- koszt tylko SMSów i karty, z której się można łatwo zwolnić 4 zł za bankomat obcy.
Lukas Bank- tylko 2 złote za token, przy podobnej liczbie darmowych bankomatów.
Nawet Alior po podwyżce opłaty za kartę kosztuje w najdroższym wariancie 9 zł i, jak dla mnie, zwraca się już z nawiązką po przelewach za miesięczne opłaty
rodzynek2

napisał nertika » 2010-01-18, 10:21

Dopoki SKOKI nie beda realnie kontrolowane przez KNF oraz ich wklady nie beda gwarantowane przez BFG, bede wszystkim je odradzac.

Piotrek ta ustawa, czyli wprowadzenie nadzoru KNF w tym roku wchodzi w życie i lada moment będzie obowiązywać, także wiele ludzi zmieni zdanie, bo nadzór będzie podobny jak w bankach, a sumie chyba nawet lepszy, bo jak działa Bankowy Fundusz Gwarancyjny tak naprawdę nikt nie wie i co się stanie jak większy bank straci płynność...
nertika

napisał piotrek » 2010-01-18, 13:58

rodzynek2 napisał(a):Zgadza się. Z ciekawości wczoraj sprawdziłem ofertę SKOKu Stewczyka. Konto kosztuje 0 lda klientów<25, dla pozostałych 5-10 złotych, przelewy od 0,99 do 2 złotych, Wypłata z bankomatów poza SKOK24 2,5-4 zł.

Rodzynek dolicz jeszce oplate roczna za czlonkostwo w SKOKU

Skoki maja naprawde bardzo slaba oferte jesli uwzglednic wszystkie koszty
piotrek

napisał rodzynek2 » 2010-01-18, 14:03

I bez tej opłaty znam 4 banki, które mają dla mnie lepsze,i nie tylko z powodu ceny, oferty kont.
rodzynek2

napisał 7klakier » 2010-01-18, 17:58

piotrek napisał(a):
7klakier napisał(a):do piotrek - naucz się czytać ze zrozumieniem i specjalnie dla Ciebie wkleiłem dla jasności, żebyś nie musiał szukać kilka istotnych cytatów. Przeczytaj i nie kreuj tutaj jakiś teorii spiskowych.:

"Nowela ze względu na bardzo daleko idące zmiany jest właściwie całkiem nową ustawą. Wprowadza m.in. kontrolę nad kasami sprawowaną przez Komisję Nadzoru Finansowego. Zmiany mają zacząć obowiązywać trzy miesiące od ogłoszenia ustawy, czyli w 2010 r."

"Zgodnie z ustawą, środki zgromadzone w SKOK-ach mają podlegać publicznemu nadzorowi państwowemu. Kompetencje nadzorcze zostaną przesunięte z Kasy Krajowej SKOK do Komisji Nadzoru Finansowego. Kasa Krajowa ma odgrywać rolę instytucji zrzeszającej kasy i kontrolującej ich działalność pod kątem zgodności z ustawą i zaleceniami nadzorczymi KNF. Miałaby też zabezpieczać płynność finansową kas."

"Nadzór KNF będzie podobny jak w przypadku banków. Wszystkie kasy będą musiały przejść obowiązkowy audyt finansowy, KNF będzie udzielała licencji na działanie SKOK-ów. Zgoda Komisji będzie konieczna dla powołania szefa Kasy Krajowej SKOK."

1. NIe rozumiem Ciebie sam sobie zaprzeczasz. własnie przyznales mi racje, iz jeszce KNF nie ma kontroli na SKOKAMI. Dopiero bedzie ja mia, a prawdziwy stan skokow pozna dopiero ok. 2011 r. np. ile tak faktycznie posiadaja kredytow zagrozonych

2. Co do gwarancji depozytow w SKOKach. Powtórze moje poprzednie słowa:
Fundusz SKOK-u nie jest gwarantowany prawem jak BFG tylko
jest to dobrowolna umowa SKOK-ów przekazujących określoną kwote na ten fundusz.

3. NIe szukam zadnych teorii spiskowaych, jestem na tym forum ponad 4 lata i latwo rozpoznaje posty pisane nienaturalnie. BYly juz tutaj takie ekipy, ktore to chcialy za pomoca szeptanego marketingu cos zdzialac, dla swoich pracodawcow.

Prosze dajcie sobie spokoj. A jesli juz chcecie tutaj byc piszcie merytorycznie, a nie tylko po to by cos pisac.

4. Dopoki SKOKI nie beda realnie kontrolowane przez KNF oraz ich wklady nie beda gwarantowane przez BFG, bede wszystkim je odradzac. Tak samu jak odradzam wszystkim PolBank, gdyz jako bank grecki rowniez w pelni nie podlega polkiemu prawu bankowemu. Bezpieczenstwo pieniedzy jest najwazniejsze.

5. Oferta SKOKOw, jest bardzo przecietna i slaba porownujac ja np. do mbanku.

6. I wszystkim polecam sobie poczytac:

Niezależnie od tego jak ostatecznie będzie wyglądał system nadzoru nad SKOK-ami, przełomową rzeczą będzie wyrwanie lokalnych kas spod władzy Kasy Krajowej i jej szefa Grzegorza Biereckiego. Dziś - choć trudno w to uwierzyć - los grubych miliardów pieniędzy klientów SKOK-ów zależy właściwie tylko od jednego człowieka: prezesa Biereckiego. Formalnie SKOK-i należą do wszystkich, którzy złożyli w nich swoje pieniądze i wykupili udziały. Ale faktycznie miliony klientów-członków SKOK-ów nie mają w tym systemie prawktycznie nic do powiedzenia. I czas to zmienić.

http://samcik.blox.pl/2009/09/KNF-niech-SKOK-i-przeswietli-audytor.html

Piotrek - za Twoja teorie spiskowa już naprawdę dziękujemy. Fakt, że piszę na największych forach dotyczących bankowości sam implikuje to, że mogę pisać na tym samym forum co inni internauci których podałeś. Zauważ że treść moich postów nie namawia do ślepego zaufania skokom, tylko służy RZETELNEMU przedstawieniu oferty instytucji bankowych. Ja w swoich wypowiedziach chcę oddać rzeczywistość i najnowsze zmiany w prawie - np. wspomniana ustawa o skokach. Jeżeli pojawi sie w najbliższym czasie również tak wiele zmieniająca ustawa dotycząca bankowości, to zapoznam sie z nią i z chęcią podzielę się wnioskami z innymi internautami. I zaznaczam Ci, że nie patrzył, czy akurat w tym samym wątku swoje opinie umieszcza jeden czy drugi użytkownik.
Kolejna sprawa - sam mam prawo sądzić biorąc pod uwagę treść Twoich wypowiedzi, że pracujesz dla mbanku. Nie widzisz negatywów oferty. Mogę Ci podać kilka linków na poparcie mojej tezy. Ale do rzeczy - ja również korzystam z oferty mbanku i jak pisałem wielokrotnie ma ona POWAŻNĄ WADĘ. Akurat jestem klientem, który czasem musi wpłacić pieniądze z ręki na swoje konto. Mieszkam w Warszawie - i co? W całym mieście jest 6 wpłatomatów w tym 5 zepsutych, jeden na zadupiu gdzieś i gdy chcę wpłacić pieniądze na swoje konto w Multibanku (spółce córce BRE, tak jak Mbank) to chcą ode mnie 30 pln! Nie wspomnę Ci ilu osobom połknęły pieniądze i zostali odprawieni z kwitkiem! I co? I z mojego punktu widzenia, oferta Mbanku jest do d. Mimo kilku ważnych, darmowych opcji.
Wspomniany skok - dobra, ofertę mają bardzo zbliżoną do mbanku (dla młodych <25 => mieszczę się w tym) i pod względem moich kryteriów maja dużego plusa. Dlaczego? Bo mają kupę fizycznych punktów plus szereg darmowych opcji.
Kolejny temat - inne banki. Również uważam, że niektóre maja świetna ofertę, jednak jak sam wiesz, jeden bank ma coś za darmo, nie ma tego inny.
Czysto merytorycznie podszedłem do ustawy o skokach - ja ją przeczytałem, a ty nie. Podzieliłem się tym co jest w niej umieszczone z innymi. Żeby była jasność - nie popieram machlojek które może sobie robić właściciel skoku czy ktokolwiek inny. Jaki temat ze skokami był, każdy wie. JEDNAK - jeżeli merytorycznie podchodzimy do tematu bankowości w Polsce, to sie tego trzymajmy. Ponawiam apel o czytanie ze zrozumieniem. Ad Twoje 1) jeżeli ustawa jest uchwalona 24.09.2009 i wchodzi w życie 3 miesiące po uchwaleniu, to znaczy że obowiązuje od 24.12.2009. To oznacza, że już obowiązuje :) Jeżeli byś ją przeczytał, to wiedziałbyś, że z dniem wejścia w życie KNF ma kontrolę nad skokiem - między innymi powołuje jej szefa oraz wszystko inne to, co sie dotyczy banków. Jak wiesz, zdeponowanie 3% rezerwy obowiązkowej nieznacznie, ale zmniejsza możliwości udzielania kredytów przez instytucje finansową, dlatego wywalczyli sobie, że będą ją odprowadzać po 18 miesiącach od uchwalenia ustawy - czyli marzec 2011. Reasumując, poprzez wejście w życie ustawy KNF ma kontrolę nad skokiem; jedynie od 2011 będzie odprowadzana rezerwa do NBP. JA STOJĘ PO STRONIE KLIENTÓW BANKÓW/INSTYTUCJI FINANSOWYCH I UWAŻAM że każdy klient powinien być bezpieczny, dlatego w pełni popieram ten kształt ustawy i sam sie śmieję jak czytam idiotyczne komentarze oficjeli ze skoku, że ustawa godzi w ich ...cokolwiek. Ta ustawa wprowadza porównywalność i normalność w życiu klientów tej instytucji finansowej. I tego sie trzymajmy - dyskutujmy merytorycznie, czego oczekuję również z twojej strony. Liczą się fakty! Fakt jest faktem, a to co Ty lub twój kolega sądzi o ofercie, to jest wasza sprawa. Szanuje poglądy innych, dlatego niech każdy je ma jakie chce.
Ad 2) skoki wymyśliły jakąś formę dodatkowego zabezpieczenia do tego, które mają w umowie z BFG - i dobrze, niech ludzie będą pewni swoich pieniędzy. Dla mnie jest to obojętne co zrobiły; ważny jest fakt - BFG gwarantuje do jakiejś sumy depozyty w skokach. Tyle! Nic więcej. Suchy fakt!
ad 3) No widzisz, mimo iż jesteś 4 lata na forum, można Ci zarzucić, że pracujesz dla mbanku. Ale po co? Czy to jest ważne? Jak widzisz ja mam inne doświadczenia i chcę sie z nimi podzielić z innymi internautami.
ad 4) Twoja wola co chcesz komu doradzać, co komu odradzać. W 100 % sie zgadzam, że bezpieczeństwo kasy jest najważniejsze. Swoją droga czytałem artykuł, że mimo iż te polbank jest grecki i podlega prawu greckiemu, to depozyty tam są również zabezpieczone w Grecji przez odpowiednik BFG. To może teraz powiesz,ze pracuję dla polbanku? :)
ad 5. Jest przeciętna wg ciebie, a może wg kogoś innego, kto ma inne priorytety, ofarta jest korzystna. Nie patrz tylko z punktu widzenia własnego siedziska. Jeżeli jest mała miejscowość i ludzie chcą korzystać z bankowości internetowej, to dalej polecasz im mbank? Opanuj się! ludzie mają różne potrzeby i oczekiwania, dlatego niech wybierają ofertę dostosowaną do ich potrzeb. Liczą się potrzeby, a nie konkretna nazwa banku!
ad 6. Nic dodać nic ująć - dokładnie tak jest. Niech cały system będzie przejrzysty i niech przynosi najwięcej korzyści klientom, a nie podejrzanym kolesiom. To w różnorodności oferty bankowej i konkurencji jest siła. Niech będzie jak najwięcej, jak najbezpieczniejszych ofert dla klientów. Dla dobra klientów.
Mam nadziję, że już teraz rozumiesz moje intencje i zamiary, więc pozostańmy na merytorycznym, a nie emocjonalnym czy innym negatywnym, poziomie dyskusji.
7klakier

napisał piotrek » 2010-01-19, 16:06

7klakier napisał(a):Piotrek - za Twoja teorie spiskowa już naprawdę dziękujemy. Fakt, że piszę na największych forach dotyczących bankowości sam implikuje to, że mogę pisać na tym samym forum co inni internauci których podałeś. Zauważ że treść moich postów nie namawia do ślepego zaufania skokom, tylko służy RZETELNEMU przedstawieniu oferty instytucji bankowych. Ja w swoich wypowiedziach chcę oddać rzeczywistość i najnowsze zmiany w prawie - np. wspomniana ustawa o skokach. Jeżeli pojawi sie w najbliższym czasie również tak wiele zmieniająca ustawa dotycząca bankowości, to zapoznam sie z nią i z chęcią podzielę się wnioskami z innymi internautami. I zaznaczam Ci, że nie patrzył, czy akurat w tym samym wątku swoje opinie umieszcza jeden czy drugi użytkownik.

NIe ma za co naprawdę :) Tak jak pisalem w ciagu 4 lat bylo tutaj kilka ekip pracownikow bankow prubujacych nieudolnie stosowac szeptanego marketingo. Ty czy tez wy (7klakier, riczard badyl, nertika, GeneralFuneral i pewnie jeszce kilka innych nickow) pierwszy jestescie ze SKOKów u nas na forum. Witamy :)

Widze ze dialogi sami ze soba prowadzicie na wielu innych :
http://www.forum-kredytowe.pl/tematy8/c ... vt8532.htm
http://www.bankier.pl/forum/temat_skok- ... 17525.html
http://www.money.pl/forum/temat,33,2039 ... banku.html
http://www.forum-kredytowe.pl/tematy7/k ... vt8562.htm

Zakladacie tematy na innych forach pytacie o to samo, a potem sami sobie odpowiadacie.

No ale ja przeciez przesadzam to wszystko jest naturalne i normalne :)

Kolejna sprawa - sam mam prawo sądzić biorąc pod uwagę treść Twoich wypowiedzi, że pracujesz dla mbanku. Nie widzisz negatywów oferty. Mogę Ci podać kilka linków na poparcie mojej tezy. Ale do rzeczy - ja również korzystam z oferty mbanku i jak pisałem wielokrotnie ma ona POWAŻNĄ WADĘ. Akurat jestem klientem, który czasem musi wpłacić pieniądze z ręki na swoje konto. Mieszkam w Warszawie - i co? W całym mieście jest 6 wpłatomatów w tym 5 zepsutych, jeden na zadupiu gdzieś i gdy chcę wpłacić pieniądze na swoje konto w Multibanku (spółce córce BRE, tak jak Mbank) to chcą ode mnie 30 pln! Nie wspomnę Ci ilu osobom połknęły pieniądze i zostali odprawieni z kwitkiem! I co? I z mojego punktu widzenia, oferta Mbanku jest do d. Mimo kilku ważnych, darmowych opcji.

Pewnie jestem pracownikiem mbanku.
Byscie mogli sie postarac o jakis lepszy tekst :)
Otoz nie raz pisalem o minusach mbanku, przede wszystkim o braku wystarczajacej liczby wplatomatow, czy tez ich awaryjnosci - radze uwazniej poczytac historie moich wypowiedzi.
Bo uwierz mi byli tacy zapalency mbanku, ktorzy tak jak ty teraz o skoku pisali jedynie o zaletach i to ogolnikowo, a ja ich spowadzalem na ziemie.

NIe mniej bede caly czas twierdzi i nie ja jeden (odsylam do uwaznej lektury forum), ze mbank ma najtansze konto bankowe aktualnie (zadnych oplat za prowadzenie, karte do konta, przelewy, tokeny, czlonkostwo itp).
NIe jest bankiem idealnym ale jest najtanszy.Bradzo dobry do wszelkich platnosci internetowych gdy zalezy komus na kosztach konta, a mniej na dostepie do oddzialow banku itp.
Polecalem mbank , tak samo jak kilka innych tanich bankow w zaleznosci od wymagan (ing, alior, lukas, volkswagen bank).

Wspomniany skok - dobra, ofertę mają bardzo zbliżoną do mbanku (dla młodych <25 => mieszczę się w tym) i pod względem moich kryteriów maja dużego plusa. Dlaczego? Bo mają kupę fizycznych punktów plus szereg darmowych opcji.

No prosze nie rozsmieszaj mnie, skok jest duzo drozszy od mbanku, ba od wiekszosci bankow :)
I zdziwie Ciebie nie tylko ja tak mysle
post8013.htm#p8013
Rodzynek2 tez jest na tym forum nie od dzis.
Oferta skokow jest na tyle droga ze czesto taniej jest miec dwa konta bankowe (np. mbank + bank z oddzialami) niz jedno konto w skoku

Ale spoko mozemy sobie porownac oplaty i prowizje odn skoku i mbanku, podaj tylko jakie konta mam porowac zrobie to bardzo chetnie :)

Czysto merytorycznie podszedłem do ustawy o skokach - ja ją przeczytałem, a ty nie. Podzieliłem się tym co jest w niej umieszczone z innymi. Żeby była jasność - nie popieram machlojek które może sobie robić właściciel skoku czy ktokolwiek inny. Jaki temat ze skokami był, każdy wie. JEDNAK - jeżeli merytorycznie podchodzimy do tematu bankowości w Polsce, to sie tego trzymajmy. Ponawiam apel o czytanie ze zrozumieniem. Ad Twoje 1) jeżeli ustawa jest uchwalona 24.09.2009 i wchodzi w życie 3 miesiące po uchwaleniu, to znaczy że obowiązuje od 24.12.2009. To oznacza, że już obowiązuje :) Jeżeli byś ją przeczytał, to wiedziałbyś, że z dniem wejścia w życie KNF ma kontrolę nad skokiem - między innymi powołuje jej szefa oraz wszystko inne to, co sie dotyczy banków. Jak wiesz, zdeponowanie 3% rezerwy obowiązkowej nieznacznie, ale zmniejsza możliwości udzielania kredytów przez instytucje finansową, dlatego wywalczyli sobie, że będą ją odprowadzać po 18 miesiącach od uchwalenia ustawy - czyli marzec 2011. Reasumując, poprzez wejście w życie ustawy KNF ma kontrolę nad skokiem; jedynie od 2011 będzie odprowadzana rezerwa do NBP. JA STOJĘ PO STRONIE KLIENTÓW BANKÓW/INSTYTUCJI FINANSOWYCH I UWAŻAM że każdy klient powinien być bezpieczny, dlatego w pełni popieram ten kształt ustawy i sam sie śmieję jak czytam idiotyczne komentarze oficjeli ze skoku, że ustawa godzi w ich ...cokolwiek. Ta ustawa wprowadza porównywalność i normalność w życiu klientów tej instytucji finansowej. I tego sie trzymajmy - dyskutujmy merytorycznie, czego oczekuję również z twojej strony. Liczą się fakty! Fakt jest faktem, a to co Ty lub twój kolega sądzi o ofercie, to jest wasza sprawa. Szanuje poglądy innych, dlatego niech każdy je ma jakie chce.

Otóż to, że ustawa weszła w życie nie oznacza, że KNF pozna sytuacje o SKOKACH wtym samym moencie. Jesli tak piszesz chyba wogole nie masz pojęcia na czym polega kontrola KNF!
SKOKI jeszce dzisiaj dają kredyty osobom, którym banki odmawiają z powodu złej zdolności kredytowej, a więc maja na pewno dużo większy odsetek tzw. "złych kredytów". Tych danych KNF nie pozna natychmiast.

"Prześwietlenie" jest przewidziane zapisami nowej ustawy. Samo badanie odbędzie się jeszcze w świetle przepisów Kasy Krajowej i może niewiele wykazać. Winne temu są właśnie przepisy, które pozwalają między innymi na zmniejszenie wymaganych rezerw na nietrafione kredyty o 90% tylko dlatego, że ich windykacje zleci się spółce Asekuracja, której właścicielem jest Kasa Krajowa. Taki manewr pozwala na wykazanie "zysku" znaczenie łatwiej. Opisany przepis nie jest jedynym pozwalającym na "poprawę" wyniku. Zarząd Kasy Krajowej może wydać "promesę na rezerwy", czyli kartka papieru formatu A4 którą księguje się jako miliony w pozycji rezerwy.

Dopiero wprowadzenie racjonalnych przepisów przez KNF i przeprowadzenie badania pod tymi zapisami pokaże rzeczywisty stan SKOK-ów. Jeśli dobrze pójdzie to takie badanie będzie dopiero w 2011 roku.

Ad 2)
skoki wymyśliły jakąś formę dodatkowego zabezpieczenia do tego, które mają w umowie z BFG - i dobrze, niech ludzie będą pewni swoich pieniędzy. Dla mnie jest to obojętne co zrobiły; ważny jest fakt - BFG gwarantuje do jakiejś sumy depozyty w skokach. Tyle! Nic więcej. Suchy fakt!

Prosze podaj mi link do ustawy o BFG gdzie jest ten zapis.
Skoki nie maja gwarancji BFG
Na dzien dzisiejszy gwarancja depozytow w skokach nie ma nic wspolnego z gwarancja BFG.
Gwarancja odbywa sie poprzez Fundusz , ktorego włascicielami sa kto... no SKOKI :)
jest to dobrowolna umowa SKOK-ów przekazujących określoną kwote na ten fundusz.
Fundusz utworzony przez SKOKI nie jest gwarantowany prawem jak BFG.

ad 3) No widzisz, mimo iż jesteś 4 lata na forum, można Ci zarzucić, że pracujesz dla mbanku. Ale po co? Czy to jest ważne? Jak widzisz ja mam inne doświadczenia i chcę sie z nimi podzielić z innymi internautami.

Kolejne zdanie , ktore spowodowalo usmiech na mojej twarzy :)
Jak sie nie ma argumentow to tak najlepiej pisac no nie :)

ad 4) W 100 % sie zgadzam, że bezpieczeństwo kasy jest najważniejsze.

No prosze Cie... Wolne zarty :)
To wogole nie wymieniaj nazwy SKOK

Swoją droga czytałem artykuł, że mimo iż te polbank jest grecki i podlega prawu greckiemu, to depozyty tam są również zabezpieczone w Grecji przez odpowiednik BFG. To może teraz powiesz,ze pracuję dla polbanku? :)

Poczytaj sobie w historii co pisalem o Polbanku, o tym takze pisalem.
No ale pewnie dla ciebie grecki bfg to to samo co polski BFG.
Otoz musze cie zdziwic ale nie.
To zawsze inny kraj nie wiadomo jak bedzie traktowal obcokrajowców, patrz przyklad islandii, ktora sie zastanawia czy obcokrajowcom, majacym oszczednosci w ich bankach cokolwiek wyplacac.
Poza tym jesli bys chcial dochodzic swoich pieniedzy od grecjkiego bfg doszloby ci sporo innych kosztow dodatkowych: wydatki na tlumaczy, wyjazdy doi Grecji itp.

No ale dla Ciebie to przeciez nieistotne no nie :)

ad 5. Jest przeciętna wg ciebie, a może wg kogoś innego, kto ma inne priorytety, ofarta jest korzystna. Nie patrz tylko z punktu widzenia własnego siedziska. Jeżeli jest mała miejscowość i ludzie chcą korzystać z bankowości internetowej, to dalej polecasz im mbank? Opanuj się! ludzie mają różne potrzeby i oczekiwania, dlatego niech wybierają ofertę dostosowaną do ich potrzeb. Liczą się potrzeby, a nie konkretna nazwa banku!

NIe tylko wg mnie link wyzej.
Chetnie poslucham dla kogo to dobra i tania oferta.
Prosze badz merytoryczny i przytaczaj np. oplaty i prowizje w kontach skokow, udowadniajac mi ze sa one niskie i dla kogos dobra. Ja ci udowodnie ze zawsze mozna znalezc tansza oferte w prawdziwym banku, z gwarancjami BFG.

ad 6. Nic dodać nic ująć - dokładnie tak jest. Niech cały system będzie przejrzysty i niech przynosi najwięcej korzyści klientom, a nie podejrzanym kolesiom. To w różnorodności oferty bankowej i konkurencji jest siła. Niech będzie jak najwięcej, jak najbezpieczniejszych ofert dla klientów. Dla dobra klientów.
Mam nadziję, że już teraz rozumiesz moje intencje i zamiary, więc pozostańmy na merytorycznym, a nie emocjonalnym czy innym negatywnym, poziomie dyskusji.

Oczywiscie ze SKOKI na dzien dzisiejszy to para przedsiebiorstwa, a nie banki. Dobrze ze w koncu KNF sie za nie bierze moze sie cos w ich strukturze i podejsciu do ryzyka kredytowego zmieni. Ale na pewno nie zmieni sie to z dnia na dzien. MOze za rok, dwa jesli tak sie stanie zmineie i ja swoja opinie odnosnie SKOKow, jednak na razie przy tym stanie rzeczy sie to nie zanosi.

Acha, jak bys nie wiedzial SKOKI chcialy utworzyc wlasny bank, wystapily o licencje do KNF, niestety dostaly odmowe - ciekawe dla czego?

Od 4 lat na tym forum udzielam merytorycznych odpowiedzi, zycze ci bys rowniez dotrwal tutaj tyle czasu . I doradzal ludziom nie tylko by interesowali sie oferta skoku.

PS. Licze ze nastepne twoje wypowiedzi odnosnie skoku beda zawieraly jakies merytoryczne argumenty, dane.
piotrek

napisał 7klakier » 2010-01-27, 21:53

Piotrek, moglibyśmy się przekonywać nawzajem i spierać do końca... Istotnie - obiecuję Ci, że jeżeli ktoś się zapyta o ofertę jakiegoś banku i będę dysponował wiedzą na ten temat, będę się z taką osobą dzielił. Czy będzie to bank x, SKOK czy inna instytucja finansowa.
ps. może powinieneś zostać detektywem? :)

Piotrek, właśnie - może mógłbyś zrobić porównanie kont za 0 pln oferowanych przez kilka banków (te najlepsze - np. 5-6, może 9) i właśnie SKOK. Tak na poważnie to jestem bardzo ciekawy co z tego porównania (czysto merytorycznego) by wyszło.
7klakier

Przeniesienie konta do innego banku

napisał Davidex » 2010-02-14, 17:47

a przeniesienie konta do Skoku wiaze sie z poniesieniem jakichs oplat? czy np. moj obecny bank nie zazada zaplaty za przedwczesne zerwanie umowy?
Davidex

napisał rodzynek2 » 2010-02-14, 18:41

W regulaminach banków najczęściej jest zapis o wypowiedzeniu 30- to dniowym lub o 2 okresach rozliczeniowych tzn. do końca okresu rozliczeniowego w którym została wypowiedziana umowa + kolejny okres rozliczeniowy. I tylko za to mogą być pobrane opłaty i, oczywiście, bank musi Ci w tym okresie udostępniać normalnie konto
rodzynek2

Poprzednia strona