Pytanie co do karty debetowej w mbanku.

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Pytanie co do karty debetowej w mbanku.

napisał spider813 » 2009-11-04, 02:37

Witam wszystkich.

Otóż mam takie pytanie. Założyłem sobie konto w mBanku a konkretnie to e-konto i do tego konta zamówiłem sobie karte debetową. Przyjechał do mnie kurier podpisałem umowe po czym kurier ją odesłał do firmy. Po kilku dniach dostałem do domu ta karte debetową.

W liście który tam miałem tam pisało jak tą karte aktywować. No wiec aktywowałem ja przez neta. Postępowałem zgodnie z instrukcjami podanymi w liście. Teraz pytanie czy po aktywowaniu karty mogę już korzystać z karty debetowej? Próbowałem przelać kase z swojego e-konta ale niestety nie można było.
Czy ta karta debetowa służy tylko do płacenia nią w sklepach wybierania pieniędzy w bankomatach?

Czy może mi ktoś ten temat przybliżyć?

Pozdrawiam
spider813
spider813

napisał rodzynek2 » 2009-11-04, 09:16

Tak możesz korzystać z karty, pod warunkiem, że ją podpiszesz i zapamiętasz PIN
Jeżeli masz standardową kartę debetową do konta to NIE możesz na nią przelać pieniędzy ponieważ jest powiązana tylko i wyłącznie z Twoim numerem konta. Tą kartą możesz płacić za zakupy w sklepie i robić wypłaty w bankomacie, ale pamiętaj,że tylko do wysokości posiadanych środków na twoim koncie oraz z do wysokości limitów jednorazowych i dziennych.
Szczegóły:
Karta debetowa mBanku

Pozdrawiam
rodzynek2

Za tą odpowiedź rodzynek2 otrzymał podziękowania od:
spider813
rodzynek2

napisał spider813 » 2009-11-04, 11:12

Oki dziękuje za odpowiedź.

Temat uważam za zamkniety
spider813