Szukam konta bankowego ...

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Szukam konta bankowego ...

napisał doommaster » 2011-06-07, 23:31

mBank się zeszmacił. Był jedynym bankiem, który nie pobierał opłaty za użytkowanie karty,
a wprowadza od sierpnia opłatę 2zł/mies.

Z tego też powodu szukam konta bankowego o następujących parametrach:
  • 0 zł za prowadzenie konta, NIEZALEŻNIE OD SALDA I WPŁYWÓW
  • 0 zł za wydanie i używanie karty, NIEZALEŻNIE OD ILOŚCI I KWOTY TRANSAKCJI
  • 0 zł za przelewy internetowe do wszystkich banków w Polsce BEZ LIMITÓW
  • 0 zł za autoryzację za pomocą SMS, BEZ LIMITÓW
  • 0 zł za wypłaty w bankomatach BEZ LIMITÓW
Dotychczas te warunki spełniał mBank, ale przestał mi odpowiadać.
Czy ktoś mi poradzi jakiś bank, który spełnia moje (nie)dość wygórowane wymagania?
doommaster

napisał Hidden » 2011-06-08, 00:14

Bank WBK chyba tak ma - ale on z kolei nie posiada w ogóle wpłatomatów. Toteż przyłączam się do pytania kolegi z czym dobrze by było, gdyby owy bank dysponował WPŁATOMATAMI.
Hidden

napisał rodzynek2 » 2011-06-08, 07:51

doommaster napisał(a):mBank się zeszmacił. Był jedynym bankiem, który nie pobierał opłaty za użytkowanie karty,

Czy ktoś mi poradzi jakiś bank, który spełnia moje (nie)dość wygórowane wymagania?

Nie ma takiego banku i raczej nie będzie. Oczywiście są konta za które się nie zapłaci, ale banki stawiają warunki.

Hidden napisał(a):Bank WBK chyba tak ma - ale on z kolei nie posiada w ogóle wpłatomatów. Toteż przyłączam się do pytania kolegi z czym dobrze by było, gdyby owy bank dysponował WPŁATOMATAMI.

Moim zdaniem wpłatomaty w każdym banku staną się koniecznością. Po całym dniu w pracy nie każdy ma czas, żeby się stawić w kasie banku w wyznaczonych godzinach pracy banku, niektóre oddziały są otwarte tylko do 17.
rodzynek2

napisał doommaster » 2011-06-08, 10:53

W BZ WBK jest to Konto<30, i tam wystarczy dokonać jednej płatności kartą w miesiącu. Czyli wystarczy, że zapłacę kartą za cheeseburgera w McDonaldzie i to starczy. Co prawda wyjdzie mnie to 3zł, a nie jak w przypadku mBanku 2zł, ale będę miał za to Cheeseburgera... Konto jest do 30 lat, ale miejmy nadzieję, że do tego czasu uda mi się znaleźć jakąś robotę, dzięki której nie będę się musiał martwić o minimalne wpływy do banku...
doommaster

napisał Hidden » 2011-06-08, 14:31

doommaster napisał(a):W BZ WBK jest to Konto<30, i tam wystarczy dokonać jednej płatności kartą w miesiącu. Czyli wystarczy, że zapłacę kartą za cheeseburgera w McDonaldzie i to starczy. Co prawda wyjdzie mnie to 3zł, a nie jak w przypadku mBanku 2zł, ale będę miał za to Cheeseburgera... Konto jest do 30 lat, ale miejmy nadzieję, że do tego czasu uda mi się znaleźć jakąś robotę, dzięki której nie będę się musiał martwić o minimalne wpływy do banku...

Jesteś pewien? Moja dziewczyna ma to konto, ale w ogóle go nie używa, nawet nie ma na nim pieniędzy. To znaczy, że jej co miesiąc daje na minus 3 złote? :|
Hidden

napisał doommaster » 2011-06-08, 17:04

Tak mi się wydaje, sprawdź sobie tutaj:

http://indywidualni.bzwbk.pl/konta/standardowe/przed-30/oplaty-i-prowizje/konto-30-oplaty-i-prowizje.html
doommaster

napisał ZespolBZWBK » 2011-06-10, 13:31

Potwierdzamy, wystarczy jedna transakcja bezgotówkowa miesięcznie by oplata za kartę do konta <30 nie była pobierana. W innym przypadku opłata wynosi 3 PLN miesięcznie.
Jeśli chodzi o wspomniane wcześniej wpłatomaty informujemy, że posiada my obecnie 12 wpłatomatów. I

Pozdrawiamy
Zespół Banku Zachodniego WBK
ZespolBZWBK

Niestety, żadna ilość bankomatów, wpłatomatów

napisał czarnainez » 2011-07-07, 09:44

itp. nie zrekompensuje dopisywania obcych osób do konta osobistego klienta, co mnie spotkało w BZWBK. Od 20 dni próbuje wyjaśnic sprawę - jak na razie bez skutku.
czarnainez

napisał gkrycki » 2011-07-11, 23:08

Hidden napisał(a):Bank WBK chyba tak ma - ale on z kolei nie posiada w ogóle wpłatomatów. Toteż przyłączam się do pytania kolegi z czym dobrze by było, gdyby owy bank dysponował WPŁATOMATAMI.
rodzynek2 napisał(a):
doommaster napisał(a):mBank się zeszmacił. Był jedynym bankiem, który nie pobierał opłaty za użytkowanie karty,

Nie ma takiego banku i raczej nie będzie. Oczywiście są konta za które się nie zapłaci, ale banki stawiają warunki.

Jest taki bank. Bankowość internetowa Getin Banku. www.getinonline.pl
gkrycki

napisał patriot » 2011-07-15, 23:11

Jak wyżej:

• Konta z GetinOnline
  • Konto Optymalne z Open Finance (też Getin)
Nie szukałbym zamiennika dla mBanku, gdyż funkcjonalnością przewyższa wszystkie inne.
patriot