Transfer pieniędzy z Angli do Polski

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Transfer pieniędzy z Angli do Polski

napisał Gość » 2007-11-20, 19:29

Witam, wrócilem jakis czas temu z Angli i teraz chciałem przelać reszte pieniedzy na moje nowo otwarte konto walutowe w ING, konto w Anglii miałem założone w Lloyds TSB, przed chwilą logowałem sie na mój internet banking, i jak przetrząsnąłem wszystkie dostepne tam informacje, dotarło do mnie ze tak łatwo nie zrobie tego przelewu, piszą ze ze względów bezpieczeństwa nie można przesyłac pieniędzy przez internet, mam sie zgłosic do najblizszego branchu albo za pomoca Phone banking, no ale ja juz jestem w Polsce a za ten telefon tobym ładnie zaplacil plus możliwosc niezałatwienia tego z powodu malo zaawansowanego języka, sam Lloyds proponuje rozne rozwiazania przsylania pieniedzy do innych krajów, miedzy innymi Euro International Moneymover, nie wiem ktora z tych wszystkich opcji jest najtansza, najbezpieczniejsza i kompatybilna z moim obecnym bankiem w Polsce. Czy ktoś kto ma na ten temat jakies dobre informacje, mógłby mi coś przekazać ew. poradzic? bylbym naprawde bardzo wdzięczny.
pozdrawiam Artur Zalewski
Gość