Inteligo (internetowe ramię PKO)- moim zdaniem odpada. Darmowe jest dopiero po średnio miesięcznym saldzie 100 zł, przelewy internetowe płatne po 0,99/ przelew, co na kontach internetowych nie powinno mieć miejsca i karta 0,99 zł/ miesiąc, bankomaty darmowe tylko z PKO, reszta 4,50 zł.
Z "czystego" PKO może zainteresować Cię Konto Grafitti i Konto student, gdy, na potrzeby tego postu, otwarłem sobie taryfę to trochę się, powiedzmy, zdziwiłem. opłata, odpowiednio 0,50 zł i 1 zł za dostęp do konta przez internet, myślałem, ze takie opaty już nie istnieją, ponieważ klient internetowy generuje mniejsze koszty w oddziałach. To tyle dygresji.
Konto Grafitti prowadzenie 1,50 zł + 0,50 zł za dostęp przez internet, przelew przez internet 0,50 zł. opłata za zlecenie stałe przez internet 1,50 zł, coraz rzadziej spotykana opłata w innych bankach.
Konto Student prowadzenie 2,50 zł +1,00 zł za dostęp przez internet, przelew przez internet 0,50 zł. opłata za zlecenie stałe przez internet 1,50 zł, coraz rzadziej spotykana opłata w innych bankach.
Widzę, że karty w PKO to w ogóle luksus (dla niewierzących odsyłam na
stronę PKO wydanie karty 18,00 złotych, dla najmłodszych, wydanie karty normalnej od 20,00 zł. w bankomatach PKO darmowe są tylko 2 podstawowe karty jedna przeznaczona dla najmłodszych i PKO exspress. Karty PKO Maestro i PKO Visa
są płatne nawet w bankomatach PKO i to odpowiednio od 10 zł i 5 zł, kto nie wierzy niech klika na ich stronę.
Ale cóż, nie mnie wybierać już konto/