napisał aga441 » 2010-07-29, 12:06
A ja wam radzę jednak przejść się do oddziału gdzie zakładaliście konto i dowiedzieć się jak to wygląda.
Ja sama miałam również konto w tym banku
Założyłam je będąc na studiach właśnie dlatego że do 30 r mialo być prowadzone za darmo.
Korzystałam z niego regularnie przez 2-3 lata potem zmieniłam pracę i moja szefowa wypłaty dawała każdemu do ręki - (taki miała zwyczaj, mała rodzinna firma itp)
Więc przestałam korzystać z banku, nie robiłam tam żadnych wpłat, wypłat, na koncie zostało jakieś 6 zł - kwota której się w bankomacie nie uda wypłacić.
Po pewnym czasie na koncie zrobiło się saldo ujemne, okazało się że bank przesłał mi nową kartę płatniczą, która jest płata 20 zł, i ta kwota została mi ściągnięta z konta na którym było już tylko 6 zł więc zrobiło się -14 zł. Po jakimś czasie dostałam zawiadomienie z banku że jest ujemne saldo i jak go nie ureguluję to zamkną mi konto. Było to jakoś na początku roku i właśnie było rozliczanie pitów, więc jako numer konta do zwrotu podatku podałam właśnie to konto - zwrotu miałam coś około 80 zł. Ponieważ nie przesłali mi z banku nowych pism - uznałam że konto zostało zasilone tą kwotą, i nie ma już tam salda ujemnego. Nie dostawałam też nowych kart, nie używałam konta. Po pewnym czasie zajrzałam do tego oddziału żeby zamknąć całkowicie konto. Okazało się że konto już nie istnieje, zostało przeniesione do jakiegoś "archiwum"?? W każdym razie nie ma go!
Nie miałam czasu żeby dłużej tam zostać i to wyjaśniać.... ale chyba jednak tam wrócę
Bo mnie zastanawia - jeśli wpłynęły pieniądze z rozliczenia pitu to jak można komuś zamknąć konto skoro są na nim pieniądze????
Jeśli nie wpłynęły , lub zablokowali konto wcześniej niż wpłynęly - to tym bardziej jak można zamknąć konto z saldem ujemnym ??? Dlaczego nikt się nie upomina z banku o to 14 zł które jetem im niby winna?
jak mogą zamknąć konto bez wiedzy posiadacza konta i jego zgody? nie miałam żadnego listu, telefonu itp z banku.
Radzę wam nie czekać tylko zawitać do oddziału!
Ja sama już tylko z czystej ciekawości przejdę się do BZWBK