Uwaga na Kredyt Bank i jego internetowe kb24

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Uwaga na Kredyt Bank i jego internetowe kb24

napisał tomaszek » 2010-12-26, 20:43

Uruchomiłem KB24 ,na początku grudnia ..pomijając fakt ,że mnie za to skasowali 30 zł i konto w Kredyt Banku mam 15 lat,zacząłem zabawę.Bowiem zawsze wpłacałem pieniądze na konto osobiście w banku musiałem płacić za tą operację 5,95 zł np ,w celu opłacenia Podatku chyba dalej mnie kasowali.(do tego obsługa miesięczna konta 15.99 zł -)Wymyśliłem sobie ,że wpłacę sobie e-przelewem z innego konta w innym banku(darmocha) i co się stało .Pieniądze wpłynęły 21.12.10 owszem ,ale zostały zablokowane i nie wiem na co. Mam linię kredytową 1000 zł w koncie w momencie wpłaty uruchomioną na 40 zł czyli de fakto 960 zł wolnych środków.Dziś jest 26.12.10 i dalej mam na koncie 960 zł wolnych środków i uruchomiony kredyt -40 zł ,a powinienem mieć 1960 zł wolnych środków.Owszem mam kredyty w koncie na sumę 1200 zł ,ale spłata jest w styczniu 17-stego.A teraz chcę zrobić przelew z konta do US na 1000 złi nie mogę,bo system nie widzi mojego 1000 zł tylko 960 w linii kredytowej.Jakim prawem bank dysponuje moimi pieniędzmi i jak blokuje mi środki na zabezpieczenia to na jakie?I tak bardzo dużo zarabia na praktycznie kazdej operacji.Gdyby nie te kredyty to bym już dawno zamknął ten rachunek i zrobił im kupę na wycieraczkę...To jakaś kpina
tomaszek

To prawda,najdrozszy bank, a internetowy archaiczny

napisał jacek1974 » 2010-12-26, 21:09

To prawda , każą sobie słono płacić za obsługę konta,potem za każdą kartę,za wydanie nie, ale za obsługę już też miesięcznie, za duplikat jakieś 30 zł ,za wpłacenie własnych pieniędzy w placówce na własne konto 5,99 zł za przelew min.7 zł (chyba 2 są bezpłatne).Chcąc coś zrobić przez internet (taniej) ,ale nie można ,bo po wpłaceniu przelewem z innego banku to i tak ich nie widać kilka dni(nie można ich zadysponować elektronicznie) i chcąc nie chcąc trzeba się fatygować do placówki .Nie wiadomo o co chodzi i się z czym je, a na dodatek bank robi sobie zabezpieczenia kwot i nie podaje na co , pobiera prowizje i też nie wiadomo za co ..Bo pisze prowizja za obsługę..... Ogólnie porażka
jacek1974

napisał rodzynek2 » 2010-12-26, 22:17

Kumpel ma konto w KB w Chorzowie. Jeszcze 2 lata temu wyglądał obskurnie, stare meble i bród. A gdy byłem tam w lato, szukając ofert na kredyt dla firmy, już było schludnie, czysto aż miło. To już chyba wiem za co wyremontowali oddział w Chorzowie.
rodzynek2