wpłatomaty mBank - ostrzegam i szukam poszkodowanych

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

wpłatomaty mBank - ostrzegam i szukam poszkodowanych

napisał Panda78 » 2006-12-18, 21:48

Do grona okradzionych przez wpłatomat mbanku w niedzielę dołączyłam. W niedzielę, w ostatni przedświąteczny weekend wybrałam się na zakupy do centrum handlowego. Przy okazji udaję się do wpłatomatu mBanku (wcześniej sprawdziłam w internecie - działa!). Po otrzymaniu instrukcji od pracownicy mKiosku (wpłacanie w małych transzach kwotowych niewielkiej ilości banknotów) udaję się do wpłatomatu. Pierwsza dawka ksieguje się po godzinie, druga - kwota 3 500 zł natomiast "utyka" w żelastwie, które oddało mi kartę i nie wydało potwierdzenia. POjawia się komunikat o awarii modułu kasowego i.... Teraz sobie wyobraźcie... Tymczasem przez 30 dni o ile nie dłużej, bo i takie sytuacje opisywano na tym forum: (Wcale nie dramatyzuję! Po prostu takie są w tej chwili realia w moim przypadku.)
- nie mam za co żyć (jedzenie)
- nie dokonuje żadnych opłat
- nie opłacam ubezpieczenia NW - tracę ciągłość
- nie mam za co kupić prezenót świątecznych
- itp. itd.

Skandalem jest brak wsparcia infolinii (pół automatyczne blondynki klepiące w kółko te same formułki, sugerujące, że jestem oszustką), nieakceptowalnie długi okres obracania moimi pieniędzmi, i generalnie niezauważanie przez pryncypałów mBanku poważnego problemu jakim jest awaryjność wpłatomatów!!!

mBank straci już wkrótce we mnie długoletnią klientkę, nie omieszkam opowiedzieć o tym moim duuzo zarabiającym znajomym (którzy zapewne także przeniosą się do innych banków). Ale zanim sie to stanie mam pyatnie do poszkodowanych:

CZY JEST KTOŚ CHĘTNY DO NAGŁOŚNIENIA SPRAWY W MEDIACH???

Chętnych prosze o kontakt na forum lub na maila: oszukani_przez_mbank@interia.pl
Panda78

zepsute wpłatomaty mbanku !

napisał mmmmm » 2007-08-03, 12:14

Jestem w podobnej sytuacji - wpłąciłam pieniądze, nie dostałam potiwerdzenia, wpłatomat sie wyłączył, pieniadze na konto nie wpłyneły - a za chwilę ponownie sie uruchomił i spokojnie przyjmował klientów od innych kilentów
a na moje pytanie do obsługującej sasiednie stoisko pracownicy mbanku - co mam teraz zrobic - i kiedy dostanę moje pieniadze - usłyszałam - "szkoda że wpłątomat Pani nie wydał potwierdzenia". Po ptrostu żenada, Panie w na mlinii poinformowały mnie że moge czekac do 30 dni na rozpatrzenie reklamacji - a na moje pytanie za co mam życ - usłyszałam szblonową odpowiedz - że moze rozpatrza do dni 10 .....
wobec powyzszego - czekam na rozpatrzenie reklamacji i zamierzam zmienic bank. Jest to nieprofrsjonalne i nie poważne, ostrzegam wszystkich przed korzystaniem z usług mbanku !!!!! wydawało mi się że taka sytuacja wymaga natychmiastowej reakcji a nie standardowego oczekiwania na rozpatrzenie reklamacji !!!!! koszmar
MMMMM
mmmmm

napisał marysmarys » 2007-08-27, 10:40

Cześć !!!
Jesteśmy w podobnej sytuacji. Od 7 dni czekamy na rozpatrzenie reklamacji i cały czas słyszymy że ma ktoś do nas zadzwonić ale nic się nie dzieje. Wpłatomat połknął nam 5000 zł nie wydając potwierdzenia (tak więc teoretycznie nie mamy żadnego dowodu, oprócz nagranej rozmowy z mLinią w tamtej chwili). Jesteśmy za jak najszerszym rozpowszechnieniem informacji o ignorancji i nierzetelności mBanku. mLinie i mPunkty obsługują niekompetentni pracownicy.

Kontakt do nas: marysmarys@o2.pl
marysmarys

napisał Gość » 2007-09-07, 18:15

w moim przypadku nie bylo tak zle :)
4.9.2007 wplatomat w katowicach (scc) wciagnal 17 banknotow po 100zl i zablokowal sie (`blad modulu kasowego`) - oczywiscie zglosilem reklamacje..
dzisiaj (7.9.2007) calosc kwoty zostala zaksiegowana na moim koncie (z data 4.9.2007).

ps. nie jestem pracownikiem mbanku ;)
pisze po to, zeby dla rownowagi pojawily sie takze glosy nie-oszukanych-przez-mbank..
Gość

napisał Aclan » 2007-09-08, 21:45

No cóż, będzie to wypowiedź troszkę nie na temat, ale...

Gdy wpłatomat multibanku (Warszawa, Emilii Plater) wciągnął mi 3200 zł pan z oddziału (zza ściany) przyszedł, przeprosił, poprosił żebym usiadł na fotelu i poczekał chwilkę... za pół godziny miałem swoją gotówkę z powrotem w ręku.

Tak więc banki z tradycyjnymi oddzałami mają swoje zalety... :)
Aclan

napisał europaw » 2007-09-22, 13:16

potwierdzam slowa przedmowcy :)

mBank to dobry bank dla ludzi ciezko myslacych
europaw

Podejrzana pochwała

napisał KZ » 2007-11-05, 11:47

Anonymous napisał(a):w moim przypadku nie bylo tak zle :)
4.9.2007 wplatomat w katowicach (scc) wciagnal 17 banknotow po 100zl i zablokowal sie (`blad modulu kasowego`) - oczywiscie zglosilem reklamacje..
dzisiaj (7.9.2007) calosc kwoty zostala zaksiegowana na moim koncie (z data 4.9.2007).

ps. nie jestem pracownikiem mbanku ;)
pisze po to, zeby dla rownowagi pojawily sie takze glosy nie-oszukanych-przez-mbank..

Poddaję pod wątpliwość bezstronność takiego anonima. Czy jest to tak wielki obrońca Mbanku by i na innych forach wpisać taką mowę pochwalną o identycznej treści?
Jestem też poszkodowana i po przeczytaniu szeregu wpisów, to jest pierwszy informujący o tak szybkim załatwieniu sprawy...
Ww. identyczny wpis ale na forum Money.pl można znaleźć pod wątkiem pod "wpłatomaty mBank - ostrzegam i szukam poszkodowanych"
KZ

Mbank - tragedia

napisał darek » 2007-11-12, 19:40

dwa tyodnie temu droga elektroniczna wypelnilem formularz zalozenia ekonta w mbanku . Do dzis dnia nikt sie ze mna nie skontaktowal w tej sprawie a wrecz Mbank mnie namawial abym zadzwonil do Kuriera sodemki kiedy moje dokumenty przywioza do zalozenia konta! skandal to klient ma dzwonic i szukac dokumentow czy Mbank??? odradzam stanowczo Mbank!!! skandal i komromitacja Mbanku!!! Zakladam w innym Banku konto dosc Mbanku.
darek

napisał burzaburza » 2007-11-19, 07:18

Ludzie co wy wypisujecie! Tak to właśnie bywa, gdy przy podpisywaniu umowy parafujecie nawet jej nie czytając, wychodząc z załozenia, że mnie to na pewno nie oszukają... Banki nie są instytucjami charytatywnymi. A poza tym wyjaśnianie, czy aby na pewno klient wpłącił pieniądze trwa. Nigdy tak nie będzie, że do bidulki, która właśnie wpłaciła/nie wpłaciła środków przyjedzie od razu servis i szybko odda pieniążki. Ludzie. Zgadzam się natomiast co do tego, że mBank, i jego call center nie świadczą usług na najwyższym poziomie. Jednak rynek kont bankowych jest tak duży i oferta tak zróżnicowana, że wclae nie musicie siedzieć w jednym banku. Ale to są już pewne przezwyczajenia, któych tak łatwo nie da się wykorzenić. Trzeba cały czas szukać oferty najlepszej i zarazem najtańszej. To takie proste. Ja miałem konto Inteligo, miałem w mBanku a obecnie mam w Toyota Bank, bo spełnia moje kryteria, ostre...
burzaburza

napisał Szerkan » 2007-11-20, 16:25

Hmmm ja nigdy nie miałam takich problemów z wpłatomatami, a już wiele razy z nich korzystałam. Z resztą... to tylko urządzenia, które mają prawo się popsuć.
Ja jestem bardzo zadowolona z mBanku i póki co nie zamierzam tego zmieniać :)
Szerkan

Następna strona