Wybór konta

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Wybór konta

napisał GHUL » 2011-05-30, 21:02

Cześć, mam zamiar założyć konto w banku jednak nie wiem, co byłoby dla mnie dobre. Do jakiegokolwiek oddziału banku mam daleko. Z bliższych mam tylko Agencje PKO i bankomat BPS.
Na początku dużo wpłat i wypłat nie będzie. Później myślę, że to się zmieni i będzie tego więcej. jednak na tą chwile przyjmuję, że tych środków dużo nie będzie.
Rozglądałem sie po ofertach, ale nie mam pojęcia co jest najlepsze. Myślałem nad GetinOnline, ale gdzie bede wplacac pieniadze jak nie ma oddziału w poblizu?
Co byłoby dobre? Jeżeli potrzebne sa jakies dodatkowe informacje to piszcie.
Pozdrawiam. :)
GHUL

napisał brandmind » 2011-05-31, 09:10

Witam, jeśli blisko masz do agencji PKO - to może dobrym wyborem będzie konto Inteligo. Dostęp przez internet, największa ilość bankomatów i oddziałów.

Pozdrawiam, Bogdan
Doradztwo Finansowe on-line Brandmind
brandmind

napisał GHUL » 2011-05-31, 13:10

Myślałem nad tym, ale wydaję mi się tam drogo. Niech mi ktoś wytłumaczy, bo naprawdę nie wiem. Jak będę mieć jakieś konto np. w GetinOnline, MBank czy Inteligo i chciałbym fizyczne pieniądze przelać na to konto, ale nie w banku, w którym mam konto, wystarczy zwykły przelew? Bo ktoś mi mówił, że potrącają do tej kwoty jakiś procent? To prawda?
GHUL

napisał brandmind » 2011-06-01, 09:27

Witam, przelanie fizyczne pieniędzy na wskazane przez Ciebie konta w: GetinOnline, mBanku czy Inteligo, zrealizujesz za pomocą zwykłego przelewu. Koszt takiego przelewu jest zależny od instytucji, w której będziesz go realizował. W przypadku mBanku możesz skorzystać z wpłatomatu, a dla kont w Getin Banku i Inteligo - masz możliwość dokonania wpłat w kasach oddziałów.

Pozdrawiam, Bogdan
Doradztwo Finansowe on-line Brandmind
brandmind