Zmiana konta na inne

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Zmiana konta na inne

napisał aniela26 » 2011-06-13, 11:19

Witam

Mam konto z Multibanku 7 lat miałam "multikonto jestem" to nie płaciłam za prowadzenie konta i za kartę tylko pobierali 1 zł jeśli masz mniej niż 1000 zł więc byłam zadowolona z konta i teraz się zmieniło zrobiłam zakupy i płacę kartą i karta nieaktywna! nie wiedziałam o co chodzi sprawdzam w bankomacie i też nieaktywna!
Więc w banku dowiaduję że skończyłam 26 lat i jest nieaktywna bo kartę mam do wieku 26 lat, szkoda że mnie nie poinformowali 2 tyg wcześniej ani listu ani wiadomości nie dostałam bo tak zawsze dzwonią na tel i proponują kredyty itd a o zmianie konta nic nie poinformowali chamstwo ! (dlaczego tak myślałam bo kartę miałam ważną do września więc myślałam że od września będę musiała zmienić konto) no i cóż musiałam zmienić konto i w tym samym banku więc nie miałam wyjścia ale teraz mi się nie podoba bo będę płacić 5 zł za kartę i 9,50 zł za prowadzenie konta to w sumie 14,50 zł to nie lekka przesada ? ;) chciałam coś innego to zaproponowali mi MultiKonta Aquarius pod jednym warunkiem że na koncie będę mieć 100 tys albo 5 tys miesięcznie ! to 3 zł miesięcznie za kartę a jak na koncie będzie mniej niż 5 tys to za prowadzenie konta wyjdzie mi 19,50 zł no to żarty jakieś ?

i teraz myślę o zmianie banku ? co myślicie o inteligo albo coś innego? (Mbanku nie chcę)
zależy mi na tym:
dużo robię przelewów
opłaty za prowadzenie konta i za kartę żeby były darmowe albo mniej niż 10 zł
liczę na waszą pomoc sama nie wiem które i jakie konto wybrać przyzwyczaiłam się do multibanku no ale jestem zmuszona zmienić

Dziękuje za pomoc !
aniela26

napisał rodzynek2 » 2011-06-13, 11:41

100% darmowych kont już nie ma. Żeby rzeczywiście nic nie płacić za konto to trzeba spełnić szereg warunków banku.
Za to kont poniżej 10 zł jest już spora ilość, więc wybór banku i konta proponuje od rozejrzenia się jakie banki mamy najbliżej oraz przejrzenie ich ofert.
Dobrą opinią (moich znajomych i moją) cieszą się Alior, Lukas, ING, mBank i BZ WBK, gorszą Polbank i Raiffeisen.

Przy wyborze zwróć uwagę, czy bank żąda stałych wpływów, lub miesięcznych zakupów kartą na odpowiednią kwotę.
rodzynek2

napisał GHUL » 2011-06-13, 16:33

GetinOnline.
GHUL

napisał piotrek » 2011-06-15, 08:19

@Aniela :
Dużo jest banków spełniających twoje warunki.
Podaj więcej szczegółów to coś doradzimy.

Jaki bank/oddział/bankomat masz najbliżej?
Wykonujesz sporo transakcji kartą do konta?
Czy planujesz że na konto będzie wpływać regularnie np. wynagrodzenie z pracy?
piotrek