MultiBank - Konto firmowe - Opinie, Oceny

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto firmowe w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie konta firmowego danego banku, a szybko uzyskasz odpowiedź.

MultiBank - Konto firmowe - Opinie, Oceny

napisał admin » 2010-02-12, 11:00

Czy warto założyć konto firmowe w MultiBanku? Czy są jakieś ukryte opłaty i prowizje? Czy karta do konta jest darmowa? Jak jest z wpłatą i wypłatą pieniędzy?
Opisz swoje doświadczenia z Bankiem i wyraź swoją opinie o kontach firmowych MultiBanku ( MultiKonto Business Class, MultiKonto Business Medicus, MultiKonto First Class, MultiKonto e-Business Class, MultiStarter Business). Zadaj pytanie odnośnie konta MultiBank.
admin
Administrator

Multibank - znikają pieniądze

napisał kpwr » 2010-06-24, 13:23

Otrzymałem na rachunek firmowy pieniądze, które jako pełnomocnik przekazałem swojemu klientowi. Następnie parę dni później Multibank pobrał mi z rachunku kwotę jaką otrzymałem tłumacząc, że jest to korekta księgowa. Oczywiście reklamacja nic nie dała. Pozostałem bez pieniędzy, które przekazałem klientowi, na skutek artystycznego księgowania Multibanku. Proszę się dobrze zastanowić nad wyborem banku....
kpwr

napisał izula » 2011-06-23, 12:11

Odradzam.

Problem z płatnościami kartą płatniczą zarówno Visa, jak i Mastercard, wysokie opłaty za przewalutowanie, za jedna kartę 5zł m-c, prowadzenie firmowego prawie 17zł/m-c, brak prowizji od wpłat i wypłat-ale to dla mnie przynajmniej żaden plus bo ja robię tylko przelewy elektroniczne, potrafią blokować środki na koncie przez 2 tyg w przypadku odrzuconej transakcji kartą płatniczą, np karta nie została zaakceptowana przez dany punkt i do płatności w ogóle nie doszło. Żeby mieć dostęp do karty Visa i karty Mastercard musiałam założyć jeszcze konto prywatne. Bo do firmowego jest Visa, a do prywatnego Master. Zgodziłam się na to bo jak miałam nagle pod koniec roku przenieść kontrahentów, to nie takie proste.
Szukam innego konta firmowego...problem w tym, że żadne nie jest idealne..
izula