Konto oszczędnościowe w EuroBanku
napisał Gość » 2010-12-08, 23:13
EuroBank to dla mnie najgorszy bank detaliczny w Polsce. Założyłem przed miesiącem konto on-line i konto oszczędnościowe. W krótkim czasie zdążył zepsuć się token i nie mogłem wykonywać przelewów.Zadzwoniłem na infolinię i dowiedziałem się, że od ręki wygenerują mi nowy token, jeśli ja założę usługę telefoniczną z telekodem. Kiedy to uczyniłem, kolejny konsulant powiedział, że muszę usunąć aplikację z tokenem ze swojej komórki, wtedy sprawę załatwi się od ręki. Kiedy to zrobiłem, oświadczył, że wystąpiły kłopoty techniczne i tokena nadać się nie uda. Obiecał, że problem będzie usunięty w ciągu dnia i wtedy do mnie bank zadzwoni. Oczywiście, nikt nie zadzwonił. Wtedy złożyłem reklamację i dowiedziałem się, że nie wiadomo, kiedy problem zostanie załawiony - bank ma 14 dni na rozpatrzenie reklamacji, a za kilka godzin zostanie nadany ... numer reklamacji.
Następnego dnia poszedłem do oddziału banku (ul. Książkowa, Warszawa), aby wykonać przelew. Prosiłem, aby nie pobierac opłaty za przelew, poniewaz nastąpiła awaria tokena, a przez internet mam przelewy za darmo. Człowiek z obsługi był ok, ale od centrali uzyskał informację, że nie ma podstaw do rezygnacji z opłaty. W międzyczasie rozmawiałem z cynicznym kierownikiem placówki, który też nie chciał pomóc. Wtedy postanowiłem zlikwidowac konto-online i konto oszczędnościowe i okazało się, że wystąpiły kłopoty techniczne i konta zlikwidować nie mogę. Kiedy stwierdziłem, że w tej sytuacji konto zostawię puste, pan z banku świadczył, że bank zacznie pobierać ode mnie opłatę za prowadzenie konta, ponieważ nie ma na nim środków. Jego szef był wyraźnie zadowolony, że mam kolejne kłopoty, nie potrafił ukryć satysfakcji. Cała - nieudana -procedura przelewu i likwidacji konta trwała w placówce prawie 2 godz.
W sumie miałem kilkukrotny kontakt z infolinią EuroBanku, wielokrotnie wprowadzono mnie w błąd, pracownice nie potrafiły udzielić mi prawidłowych informacji na temat wysokości opłat za przelew, jedna z pracownic nie potafiła uruchomić dla mnie telekodu, za to każdy pytał mnie o panieńskie imię matki.
Teraz przeczytałem opinie na temat obsługi klienta na różnych forach internetowych i zrozumiałem, że nie jestem wyjątkiem. Jeśli ktoś chce mieć kłopoty, to polecam EuroBank.