Getin Bank - Konto oszczędnościowe - Oprocentowanie, Oceny

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto oszczędnościowe w danym Banku. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

Getin Bank - Konto oszczędnościowe - Oprocentowanie, Oceny

napisaÅ‚ admin » 2009-06-19, 19:45

Obrazek

Czy warto założyć konto oszczędnościowe w Getin Banku?? Czy są jakieś ukryte opłaty i prowizje? Ile wynosi aktualne oprocentowanie? Jak jest z przelewami? Czy są darmowe?
Opisz swoje doświadczenia z Getin Bankiem i wyraź swoją opinie o koncie oszczędnościowym eGetin.
Masz wątpliwości? Zadaj pytanie odnośnie konta oszczędnościowego.
admin
Administrator

Fabryka Zysków w Getin Bank

napisaÅ‚ StanisÅ‚awJ » 2011-09-22, 00:47

Witam
Właśnie zakończyłem przygodę z Fabryką Zysków w Getin Banku.Mówiąc krótko:pokazywano mi w banku wykresy i wyniki z poprzednich lat działania tego programu i zysk miał być w granicach 8-9% po roku.Okazało się,że zysk to 2,31%.Szczerze odradzam.Na przeciętnej lokacie progresywnej wyjdzie się lepiej.I jeszcze jedno;ich strona do internet banking jest bardzo uboga w porównaniu z innymi bankami.Nie polecam tego banku ludziom ceniącym fachowość i uczciwość.
StanisławJ

Zlodzieje

napisaÅ‚ luisssa » 2011-12-12, 13:05

Getin Banku nie polecam. Pomimo atrakcyjnych (niekiedy) ofert, jest to bank, który lepiej omijać szerokim łukiem.
1. Oferty lokat do założenia TYLKO W ODDZIALE - maja takie, zazwyczaj te lepsze, promocyjne. Nie wiem czemu to ma służyć, bo chyba chodzi o redukowanie zbędnej pracy, którą użytkownik może wykonać sam siedzac przed swoim komputerem. A w oddziale, nie dosc, ze wiecznie kupa czekajacych i wkurzonych ludzi, to jeszcze sposrod 4 osob klientow przyjmuje 1. Ludzie czekaja, a o godz.17 czesc z obslugi idzie do domu.

2. Zlodziejska polityka banku - cos co w tym banku jest chyba regula i proponuje przetestowac samemu. Zalozmy, ze mamy jakas usluge, karte, cokolwiek, za co placimy dodatkowo. Chcemy zrezygnowac z tej oplaty, zeby utrzymanie konta bylo tansze. Idziemy do oddzialu, skladamy rezygnacje, i co? I NIC! Usluga zakladam, ze jest juz nieaktywna, ale to nie przeszkadza, zeby pobierac oplate dalej. Skladanie reklamacji nie daje skutku, bo nie odpisuja. A jak juz odpisza po pol roku, to i tak kasy nie oddadza, bo znajda wlasne uzasadnienie.

Mozna sie polasic na ich oferty, ale zapewniam, ewentualna nadwyzke naszego zysku zrekompensuja sobie inna oplata. Bank dobry dla prawnikow, a zwlaszcza tych od prawa bankowego.
luisssa

GETINBANK - banda oszustów!!!!!!!!

napisaÅ‚ ady81 » 2011-12-13, 13:10

Szczerze odradzam wszelkie kontakty z tym bankiem. Zlodzieje i oszuści. Prosiłem ich o likwidacje rachunku którego nie potrzebowałem a który mi przymusowo załozyli a oni nie zrealizowali mojego polecenia. w odpowiedzi na pisma o grozacych mi odsetkach pisałem reklamacje na która tez nikt ie reaguje. żdzieraliby tylko pieniadze i nic poza tym. banda oszustów.
ady81

napisaÅ‚ qf3l3k » 2011-12-15, 12:05

luisssa napisał(a):Getin Banku nie polecam. Pomimo atrakcyjnych (niekiedy) ofert, jest to bank, który lepiej omijać szerokim łukiem.
1. Oferty lokat do założenia TYLKO W ODDZIALE - maja takie, zazwyczaj te lepsze, promocyjne. Nie wiem czemu to ma służyć, bo chyba chodzi o redukowanie zbędnej pracy, którą użytkownik może wykonać sam siedzac przed swoim komputerem.

Nie zgodze sie z tym. Lokaty zalozylem calkowicie prez internet w dodatku bez telefonicznego lub pocztowego kontaktu z bankiem. I byly to lokaty promocyjne na 7.5%. Nie musialem takze otworzyc konta w getinie, zeby zalozyc lokaty. Nie mozna winic banku za nieumiejetnosc obslugi portalu internetowego.
konta u nich natomiast bym nie zalozyl bo faktycznie jesli chodzi o funckojnalnosc portalu intrnetowego nie przekonuje mnie calkowicie i uwazam, ze sa banki, ktore maja bankowosc intrnetowa duzo lepiej rozwinieta.

Proponuje natomiast czytac co na ekranie jest napisane, a wowczas moze sie okazac, ze nie trzeba biegac do oddzialu nawet po promocje.
Nawiasem mowiac pierwsze promocyjne lokaty online zakladalem 3 miesiace temu, a mozliwosci pojscia do banku nie mialem bo nie mieszkam w kraju.
qf3l3k

napisaÅ‚ qf3l3k » 2011-12-15, 12:08

ady81 napisał(a):Szczerze odradzam wszelkie kontakty z tym bankiem. Zlodzieje i oszuści. Prosiłem ich o likwidacje rachunku którego nie potrzebowałem a który mi przymusowo załozyli a oni nie zrealizowali mojego polecenia. w odpowiedzi na pisma o grozacych mi odsetkach pisałem reklamacje na która tez nikt ie reaguje. żdzieraliby tylko pieniadze i nic poza tym. banda oszustów.

Mysle, ze wiele bankow tak robi, ze oferuja promocyjne produkty do ktorych trzeba zakladac konto.
Nie mozna natomiast wyzywac banku od zlodzieja z powodu niedoczytania warunkow oferty promocyjnej.
Jesli sie przeczyta lub zapyta, zwykl emozna uzyskac pelna informacje i promocja przestaje byc promocyjna.
Moze czas wydoroslec i przestac wierzyc w co pisza, a zanim sie cos zrobi ze swoimi pieniedzmi dobrze przeczytac i sie dowiedziec co i jak wyglada.
Wiekszosc tego typu sytuacji bierze sie z tego, ze ludzie mysla, ze ktos im cos da za darmo. Niestety za darmo sie niec nie dostaje.
Ja mialem takie podejscie mniej wiecej, ze banki to zlodzieje i mnie oszukali, jak mialem 15 lat i zalozylem pierwsze konto nie czytajac warunkow itd. Wydoroslejmy moi mili.
qf3l3k

napisaÅ‚ qf3l3k » 2011-12-15, 12:10

StanisławJ napisał(a):Witam
Właśnie zakończyłem przygodę z Fabryką Zysków w Getin Banku.Mówiąc krótko:pokazywano mi w banku wykresy i wyniki z poprzednich lat działania tego programu i zysk miał być w granicach 8-9% po roku.Okazało się,że zysk to 2,31%.Szczerze odradzam.Na przeciętnej lokacie progresywnej wyjdzie się lepiej.I jeszcze jedno;ich strona do internet banking jest bardzo uboga w porównaniu z innymi bankami.Nie polecam tego banku ludziom ceniącym fachowość i uczciwość.

to i tak lepsze, ze byl jakis zysk :) ja od swojego banku dostalem "zindywidualizowana" oferte przygotowana przez departament Wealth management, a broszura dolaczona do oferty pokazywala, ze wspanialy dzial wealth management moze wypracowac -8% zysku dla mnie w przeciagu roku :)
oczywiscie zwykle przy cudownych ofertach jest wiecej kosztow dodatkowych niz zysku.. ale z tego banki zyja :)
qf3l3k

lichwa

napisaÅ‚ PaweÅ‚M » 2012-02-06, 21:47

banda krętaczy i sępów,zarabiają na wszystkim,wysyłają bzdurne monity za które pobierają opłaty,nie można się odwołać mimo iż nie zawiniłeś,mają totalny bałagan,w dodatku totalne chamstwo!
PawełM

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości