Bankomat zjadł mi karte.

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

Bankomat zjadł mi karte.

napisał agnieszka1111 » 2009-12-10, 14:02

Mam mały problem poniewaz bankomat zjadł mi karte...chodzi generalnie o to ze zakladalam konto jak mialam 18 (konto 30 w BZ WBK) i warunkiem bylo to ze nie beda pobierane oplaty za konto gdy dokona sie 3 tranzakcji karta. niestety nie dokonalam 3 tylko 2 tranzakcje i pozniej wyjechalam z kraju. po poworcie czyli calkiem niedawno chcialam zobaczyc co sie dzieje na tym koncie i ile jest na minusie bo wiem ze jakies 2 lata temu wyslali mi pismo ze jest -20zł bo nie wplywaly tam zadne srodki a pobrano oplate za konto.niestety ani nie szlo tego sprawdzic przez internet ani przez smsa wiec postanowilam isc do bankomatu i zobaczyc jakie sa dostepne srodki bo tylko tak to idzie sprawdzic....a tu zjadlo mi karte...czy ktos moze wie jakie sa odsetki za to i czy jak pojde sie zglosic do oddzialu kaza mi to zapalcic od razu. to moga byc odsetki za 2lata i 8 miesiecy ale z tego co ludzie mowia to tylko 3zł za miesiac za karte i te 20zł czyli nie wychodzi duza kwota ale wolalabym sie dowiedziec jak jest naprawde i za co naliczaja.
agnieszka1111

napisał Znafca_Tematu » 2009-12-10, 21:05

musisz spodziewać się prowizji za prowadzenie konta x 32 miesiące i prowizja za kartę równieź x 32 miesiące. do tego może dojść pozycja "odestki od salda debetowego" - jeśli nie miałaś wpływów a bank pobierał swoje opłaty w debet to może jeszcze odsetki naliczyć.
Nastaw się zatem na trochę większą kwotę niż wynika z samej prowizji za konto i kartę ale... zawsze możesz porozmawiać z bankiem czy jeśli spłacisz całość od razu czy mogą darować ci odsetki.
Znafca_Tematu

napisał agnieszka1111 » 2009-12-10, 22:08

:shock: ok to dobrze wiedziec. a tak mniej wiecej ile to wszystko moze mnie wyniesc bo niestety nie mam tych dokumentow od konta gdzie jest ta tabelka z odsetkami bo wiem ze za karte jakos 3zl chyba za miesiac jest....ale co dalej....poprostu chcialabym wiedziec jaka kwote mam przygotowac....a najgorsze jest to ze nie mam gdzie jej sprawdzic a nie chce zeby mnie zatrzymali w banku jak bandyte :oops: znalazłam tylko cos takiego...http://indywidualni.bzwbk.pl/konta/dla-mlodych/przed-30/oplaty-i-prowizje/konto-30-oplaty-i-prowizje.html ale polowy rzeczy nie rozumiem...a musze to jakos podliczyc.
agnieszka1111

napisał Znafca_Tematu » 2009-12-10, 22:54

Zatem wg tabeli BZWBK masz tylko opłatę za kartę 3 zł miesięcznie i 20 zł za każdy monit o przekroczeniu salda (pierwszy jest bezpłatny - każdy następny 20 pln) zatem policz 3 zł x 32 m-ce i dodaj ilość monitów pomnóż przez 20. Powinno dać ci kwotę, jaką jesteś winna bankowi.
Znafca_Tematu

napisał agnieszka1111 » 2009-12-11, 18:19

dziekuje serdecznie:) bardzo mi pan pomógł... na całe szczescie nie wyszła duza kwota bo monitów było tylko3 a 3zł X 32 miesiace to wychodzi 96zł czyli zmieszcze sie w kwocie 200zł dziekuje jeszcze raz za pomoc:))
agnieszka1111