Blokada środków na koncie LUKAS e-Konto PRO Student

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

Blokada środków na koncie LUKAS e-Konto PRO Student

napisaÅ‚ adamklimowski » 2007-12-08, 16:26

6 grudnia wypłaciłem z bankomatu 200 zł. Dzisiaj zalogowałem się do LUKAS e-banku na moje Lukas Bank e-konto i okazało się, że na koncie jest blokada środków w wysokości 200 zł- została założona 6 grudnia na tydzień.

Co mam zrobić, by uniknąć podobnych sytuacji w przyszłości? Czy konieczne jest jakieś potwierdzenie z mojej strony, które umożliwi szybsze zdjęcie blokady lub jej całkowite wyłączenie?
adamklimowski

napisaÅ‚ Gość » 2008-01-18, 08:16

mam podobny problem. Czy wie ktoś jak temu przeciwdziałać ??
Gość

blokady

napisaÅ‚ sponsberg » 2008-05-10, 17:32

nie wiem czy uzyskałeś juz informację na ten temat ale jak nie to jest to tak:

kazda transakcja kartowa czy to wypłata z bankomatu czy płatność w sklepie
pojawia sie w blokadzie . na max 7 dni. w tym czasie bank ma obowiązek sprawdzić poprawność transakcji. jeżeli doszło do pobrania gotówki przez ciebie to transakcja się zaksięguje i będziesz widział szczegóły w historii. jeżeli do niej nie doszło to kasa wraca na twoje konto. jeżeli wiesz że do transakcji nie doszło i chcesz żeby kasa wróciła szybciej to dzwoń na lukaslinie 0801 33 00 00 jeżeli masz nadany telekod czyli 6 cyferek i aktywną lukaslinie . bez tego nic ci nie pomogą bo widocznie nie chciałeś mieć tej usługi aktywnej. pracuja tam naprawdę fajni ludzi i spokojnie poproś o usuniecie blokady wcześniej.
sponsberg

napisaÅ‚ sponsberg » 2008-05-10, 17:35

jeszcze jedno czasami zdarza sie że blokada wskakuje sama czyli jakieś bledne informacje dostaje bank z tych fantastycznych urządzeń jakimi są bankomaty.z tego co wiem to z tym też już nie ma problemu lukas sobie świetnie z tym poradzil i one szybko znikaja . a jaknie zawsze możesz dzwonic na lukaslinie

pozdrawiam
sponsberg

napisaÅ‚ sponsberg » 2009-01-23, 21:37

skoro wybrałeś te 200 zl, to nie rozumiem w czym problem? wybrałes 200 zl kwota poszła w blokadę na maksymalnie 7 dni i oczekuje na rozliczenie miedzy visa a lukas bankiem, od salda dostępnego odjęto ci środki z których skorzystałeś? bank czeka maksymalnie 7 dni na potwierdzenie transakcji ,jakieś pytanie jeszcze?
sponsberg

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości