Darmowe konto- zmiany w ing ;/?

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

Darmowe konto- zmiany w ing ;/?

napisaÅ‚ freept » 2009-05-25, 09:55

Witam jakoś niedawno przeglądałem w ING ofertę konto dla studenta i było wszystko 0zł a teraz 2zł prowadzenie rachunku ;/

Potrzebuje konta do:
-płatności na stacjach za paliwo :D
-czasem do jakiś przelewów i wypłat w banomatach
-takie przy którym moge otworzyć konto oszczędnościowe
-0 opłat

Czy aktualnie najlępsza ofertą jest mbank ekonto i rachunek emax plus ? Czy jest coś jeszcze godnego uwagi ?
freept

Re: Darmowe konto- zmiany w ing ;/?

napisaÅ‚ stasiu » 2009-05-26, 23:36

KOnto student w ING jest juz rzeczywiscie od niedawna platne - dlatego jak juz ma byc INg to lepsze jest konto Direct - poki co darmowe prowadzenie, jeśli dokonano transakcji bezgotówkowych na kwotę min. 100 zł/miesiąc to darmowa karta tez jest, bankomaty darmowe ing.

W mbanku poki co nie ma zadnych oplat - mowa tu o ekoncie:
darmowe prowadzenie, przelewy i karta do konta, darmowe wyplaty gotowki z bankomatow: Euronet, Cash4You, eCard i BZ WBK.

Bardzo podobna oferte ma volkswagen bank tez prowadzenie, karta i przelewy przez neta darmowe. Jednak masz do dyspozycji znacznie wiecej darmowych bankomatow bo
wszystkie bankomaty w całej Polsce, niezależnie od sieci, przy wypłatach od 400 PLN (do 31 lipca 2009 r. – bezpłatne wypłaty niezależnie od kwoty).

http://m2m.konta-internetowe.pl/vwbankdirect/23/

także ja bym rozważał na twoim miejscu te trzy banki: mbank (ekonto), ING (konto direct), Volkswagen Bank (konto e-direct)
stasiu

napisaÅ‚ KarinaNowakowska » 2009-11-03, 06:53

Fakt ING podniosło opłaty za prowadzenie konta studenckiego. W zamian polecam konto e-student Lukas Banku;
0 zł prowadzenie,
0 zł przelewy przez internet,
1 zł miesięcznie za użytkowanie karty ale...0 PLN - w przypadku dokonania transakcji bezgotówkowych w miesiącu kalendarzowym na łączną kwotę co najmniej 300 PLN ( czyli np. płacenie za benzynę)

Dodatkowo wydawana przez nich karta do konta daje możliwość płatności przez internet i jest objęta programem rabatowym
KarinaNowakowska

napisaÅ‚ piotrs1978 » 2009-11-03, 19:22

ING niestety przestaje być atrakcyjne. Zauważcie, że oprócz tego, że podnieśli opłaty za konto, to długo u nich idą przelewy. Mają bowiem w ciągu dnia tylko 2 sesje wychodzące - o 8.10 i 11.30. Chętnych odsyłam na stronę http://www.money.pl/banki/elixir/ , gdzie można dokładnie prześledzić sesje bankowe. Czyli jeżeli zrobicie przelew po godzinie 11.30, to zostanie on zrealizowany dopiero następnego dnia o godzinie 8.10. Żenujące. Ponadto zmienił się również cennik za sms-y potwierdzające. Jak dla mnie bank stracił na swojej atrakcyjności.
piotrs1978

napisaÅ‚ piotrek » 2009-11-04, 20:53

No niestety ing wylamuje sie z ofert tanich kont, powolutku podwyzszamy oplaty tu i tam, na poczatku te mniej wazne...
Depozytow maja sporo tak wiec moze dlatego juz im tak bardzo nie zalezy na pozyskiwaniu nowych klientów i utrzymaniu starych...
piotrek

napisaÅ‚ TBag » 2009-11-05, 20:25

Ja mam konto direct w ING i nie płacę ani złotówki. Trzeba pamiętać zeby załatwiać większość przez neta a pieniądze wplacać we wpłatomatach, a myślę że na 100zł to każdy robi zakupy płacąc kartą. A i serwis sms jest tutaj (jeszcze) darmowy. Ja polecam to konto
TBag

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości