eKONTO w mbank, parę pytań.

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

eKONTO w mbank, parę pytań.

napisał szaracz » 2009-04-22, 15:32

Mam 18 lat i chciałem otworzyć eKONTO w mbanku.
Mam kilka pytań:
Czym się różnią karta debetowa od zwykłej karty płatniczej którą miałem w koncie graffiti w pko?Czy na takiej karcie można ustawić limit (np. do 50 zł na minus) by można było w razie potrzeby wypłacić pieniądze?Jeśli tak nie jest to czy jest możliwość uruchomienia takiej uslugi(by działało to trochę jak karta kredytowa) badź czy jakiś inny bank oferuje tego typu usługę?

Z tego co pisze konto jest darmowe.Nie ma żadnego "haczyka" bądź ukrytych opłat?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.
szaracz

napisał piotrek » 2009-04-22, 22:55

Czym się różnią karta debetowa od zwykłej karty płatniczej którą miałem w koncie graffiti w pko?

Chyba niczym to i to jest zwykla karta debetowa do bankomatu.

Czy na takiej karcie można ustawić limit (np. do 50 zł na minus) by można było w razie potrzeby wypłacić pieniądze?Jeśli tak nie jest to czy jest możliwość uruchomienia takiej uslugi(by działało to trochę jak karta kredytowa) badź czy jakiś inny bank oferuje tego typu usługę?

Jesli chodzi ci o zwykly debet w koncie bez zawierania umowy to mbank czegos takiego nie ma.
Jest za to kredyt odnawialny ekoncie, juz od 500 zl w gore:
http://www.mbank.net.pl/6890
Debet w koncie jest na pewno w inteligo

Z tego co pisze konto jest darmowe.Nie ma żadnego "haczyka" bądź ukrytych opłat?

Haczykow zadnych nie ma. Konto jest rzeczywiscie darmowe w dostepie internetowym(prowadzenie, przelewy, karta). Czas pokaze jak dlugo :)
piotrek

napisał szaracz » 2009-04-23, 07:02

Niestety ale ja jestem uczniem i nie posiadam ( chyba ) zdolności kredytowej.
Czyli chyba mbank jest najlepszy z tych wszystkich kont.
szaracz