ING Konto Student - problem z przelewem

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

ING Konto Student - problem z przelewem

napisał Fr33Q » 2009-05-26, 20:30

Jestem nowy więc witam wszystkich ;)

Mam taki problem: zakładałem konto Student w ING przez internet, podpisałem kilka dni temu umowe i zwróciłem ją kurierowi, ale do tej pory poprawność tej umowy nie została zweryfikowana przez bank (więc nie mogę robić przelewów). Ktoś już próbował przelewać pieniądze na moje konto, i tu pojawia się moje pytanie: czy ten przelew zostanie zaksięgowany dopiero po zweryfikowaniu umowy przez bank i pełnej aktywacji konta, czy przelew będzie unieważniony? Co się stanie z pieniędzmi zleceniodawcy w tym drugim wypadku?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Fr33Q

Re: ING Konto Student - problem z przelewem

napisał stasiu » 2009-05-26, 23:40

Podejrzewam ze ten przelew zostanie zaksiegowany i pieniazki beda juz lezaly na twoim koncie, jednak ty będziesz mógł korzystać z pieniążków z tego przelewu dopiero po weryfikacji umowy przez bank i aktywacji kanałów dostępu do konta.

Ale by miec 100%-wa pewność - najlepiej zadzwonić na infolinie INg Banku.
stasiu

Re: ING Konto Student - problem z przelewem

napisał Fr33Q » 2009-06-07, 10:29

Mam teraz inny problem z kontem, piszę w tym temacie żeby nie zakładać nowego..
Ostatnio zalogowałem się do Banku Online i zauważyłem że konto Student zmieniło się na Standard! Jak to możliwe, przecież podpisywałem umowę na konto Student???? A może w umowie było coś czego nie doczytałem?

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
Fr33Q