ING Konto z Lwem

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

ING Konto z Lwem

napisaÅ‚ mareczek2 » 2008-09-29, 10:12

Witam
Szperam po necie i przeglądam te oferty banków i już sam zgłupiałem bo nie wiem na jakie konto się zdecydować
Zastanawiam siÄ™ nad kontem w ING Banku ÅšlÄ…skim
1.Konto Direct
2.Konto Student
Przejrzałem tabelki opłat i prowizji oba konta nieznacznie się różnią od siebie.
Teraz proszę forumowiczów o opinie na temat tych kont.
Czy Bank nie robi żadnych przekrętów, (typu zmiana opłat, dodatkowe koszty itp) bo jak widzę ze większość rzeczy jest "bez opłat" budzi się we mnie doza wątpliwości :wink:
Pozdrawiam
mareczek2

napisaÅ‚ piotrek » 2008-09-30, 00:42

Witam.

Konto Student w ING Banku Śląskim jest o wiele dłużej w ofercie niż Konto Direct. Oczywiście w swoim założeniu Konto Student było skierowane do młodzieży uczącej sie i studentów - dlatego w ramach tego konta zrezygnowano z wielu oplat.

Konto Direct - jest krocej w ofercie ING i bylo pewnego rodzaju odpowiedzia ING na ekonto mBanku, ktore nie mialo limitow odnosnie wieku posiadacza konta i jego statusu (kazda pelnoletnia osoba mogla sobie zalozyc darmowe darmowe w utrzymaniu konto - brak oplat za prowadzenie i karte visa). Przez pewien okres czasu nawet bylo jedna z lepszych jesli nie najlepsza (oczywiscie wg mnie) oferta na rynku. Jednak mbank niedlugo po wprowadzeniu konta Direct W ING banku - zrezygnowal z oplat za przelewy (teraz sa darmowe przedtem bylo o,5 pln) i tym samym znow wysunal sie na prowadzenie wsrod kont.

Co do porownania kont Student i Direct w ING - ja dopatrzylem sie kilka:

To o czym juz wspominalem:
Konto Student - dla osob w wieku od 18 do 26 lat
Konto Direct - bez ograniczen wiekowych

Oplaty za uzytkowanie karty Visa Electron, Maestro:
Konto Direct - 0 pln - ale tylko w przypadku gdy dokonalo sie transakcji bezgotówkowych na kwotę min. 100 PLN/mies. w przeciwnym przypadku - 2 zl

Konto Student - bardzo podobnie:
0 pln - ale tylko w przypadku gdy dokonalo sie transakcji bezgotówkowych na kwotę min. 100 PLN/mies. w przeciwnym przypadku - 1 zl

Tak wiec by nie placic zadnych miesiecznych oplat za karte trzeba jej uzywac do zakupow i kupowac za min 100 pln na miesiac.

Prowadzenie Konta i Przelewy zarowno w przypadku Konta Student jak i Konta Direct sa darmowe.

Porownujac do tych kont ekonto mbanku - tam nie ma zadnych "gwiazdek" i wymagan odnosnie braku oplat za karte (poprostu jest darmowa) do tego wydaje mi sie ze dostajesz w przypadku mbanku duzo wiecej funkcjonalnosci w ramach konta (np. usluga maklerska).

Dopoki mbank nie zmieni swojej strategii "bycia pierwszym" pod wzgledem cena/funkcjonalnosc konta, wydaje mi sie ze warto tam zakladac konto.

Ale oczywiscie to moje skromne zdanie.

Decyzja nalezy do Ciebie.

Pozdrawiam
piotrek

napisaÅ‚ mareczek2 » 2008-09-30, 10:48

Dziękuje za odpowiedz
Właśnie dużo osób poleca konto w mBanku
Faktycznie coś w tym musi być :)
mareczek2

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości