Jakie konto wybrac.

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

Jakie konto wybrac.

napisał hunteroth » 2010-07-12, 13:58

Mam dylemat co do otwarcia konta. Jeszcze się uczę dlatego nie mam stałych dochodów. Jedynie parę stówek na pracach dorywczych czy coś podobnego :)

Chodzi mi o konto za które nie będę musiał płacić, (ogólnie darmowe konto, jeśli w ogóle takie jest...). Konto na którym może się zdarzyć że będzie 0 zł i żebym nie ponosił żadnych kosztów z tego powodu.Potrzebne mi jest głownie do przelewów, do płacenia w sklepach i do wyciągania kasy z bankomatu. I z którego będzie można zrezygnować bez opłat (to tylko tak dla zabezpieczenia bo nie będę chciał likwidować, choć kto wie :P). I żeby nie było w nim żadnych kruczków :)

Znajdzie się coś?

pozdrawiam
hunteroth

napisał brandmind » 2010-07-13, 09:34

Witam!
Myślę, że dla Ciebie odpowiednim kontem byłoby konto w mBanku. Z konta możesz zrezygnować w każdej chwili. Jest co prawda opcja ubezpieczenia karty bankomatowej za 1,7 zł miesięcznie i wypłata ze wszystkich bankomatów za 5 zł miesięcznie, ale z tego też nie musisz korzystać i pozostać przy bankomatach bezpłatnych. Wiele jest kont o podobnej ofercie, ale dla mnie ta jest najbardziej odpowiednia z własnego doświadczenia.

Pozdrawiam, Barbara
Doradca Finansowy Brandmind

Za tą odpowiedź brandmind otrzymał podziękowania od:
hunteroth
brandmind

napisał hunteroth » 2010-07-13, 12:14

Dziękuję Barbaro!

A co myślisz na temat konta w DB? Podobne warunki chyba z tym wyjątkiem ze WSZYSTKIE bankomaty za darmo (1 transakcja na miesiąc to chyba nie problem). A choćbym nie zrobił tej jednej transakcji to mi biorą 5 zł to tak jak w mBanku :)

Są jakieś kruczki w dbNet? Czy na koncie muszę mieć jakieś pieniążki czy przez jakiś czas może być 0 zł? :)

i czy mogę pieniążki wysłać wpłatomatem na konto dbNet?
hunteroth

napisał brandmind » 2010-08-02, 09:37

Witam!
Nie wiem czy w umowie z DB będziesz miał jakieś kruczki prawne, nie jestem prawnikiem i nie znam dokładnie umowy jaką dostaniesz. Dalej myślę, że najrozsądniejszym rozważaniem byłby dla Ciebie mBank bez opcji "wszystkie bankomaty" tylko wypłata z bankomatów sieciowych Euronet, Cash4You, eCard i BZ WBK, których jest naprawdę dużo. I mBank nie ma żadnych kruczków na 100% - sama korzystam. Wówczas przez jakiś czas na pewno może pozostać 0 zł i nie będą Ci ściągać 5 zł za wypłatę z wszystkich bankomatów. Możesz dokonywać wpłat na swoje konto w wpłatomatach sieciowych bezpłatnie.

Życzę powodzenia i pozdrawiam.
Barbara
brandmind