Konto bankowe dla 17-latka

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

Konto bankowe dla 17-latka

napisał Cdur » 2009-06-28, 18:27

Witam. Zwracam się do was z pytaniem, a mianowicie
Szukam jak najtańszego konta bankowego. Nie chodzi mi o konto typu mbank, na które jak wiem pieniądze można wpłacać ze specjalnych automatów. Mogę się mylić, jednak dostępność wydaje mi się nie taka sama, jaką oczekuję. Chodzi mi o konto, na które będą mogli wpłacać pieniądze bez problemu np. kupujący produkty na allegro, a ja bym mógł wypłacać pieniądze ze zwykłego bankomatu lub na poczcie. Jakie konto polecacie?
Proszę o odpowiedź, z góry dziękuje.
Cdur

napisał piotrek » 2009-06-29, 13:14

Troche ciebie nie za bardzo rozumiem szukasz konta , gdzie nie bedziesz musial wplacac gotowki na konto przez maszyne (typu wplatomat mbanku), tylko przez np oddzialy?
Bo przez poczte mozesz przelewac pieniadze na kazde konto w kazdym banku - jednak zaplacisz za to bodajze 2,5 pln

Cdur napisał(a):Chodzi mi o konto, na które będą mogli wpłacać pieniądze bez problemu np. kupujący produkty na allegro, a ja bym mógł wypłacać pieniądze ze zwykłego bankomatu lub na poczcie. Jakie konto polecacie?

Pytanie moje dlaczego nie chcesz zalozyc izzykonta w mbanku? Wg mnie konto najtansze i bardzo dobre do allegro czy zakupow internecie. Pieniadze z konta w mbanku mozesz za darmo wyplacac z bankomatow BZ WBK, euronetu, ecard, cash4you
piotrek

napisał stasiu » 2009-06-30, 11:56

Najwygodniejsze do allegro jest izzy mbanku
stasiu

napisał Cdur » 2009-07-01, 22:20

Ok, dzięki za odpowiedzi. Nie miałem pojęcia jak to działa, troche poczytałem i troche tutaj zrozumiałem. Wiecie może jeszcze, czy po ukończeniu 18 lat można mieć dalej to konto, czy jest konieczna zmiana na konto dla dorosłych?
Cdur