Konto dla 16 Latka

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

Konto dla 16 Latka

napisał n1ut3k » 2010-05-06, 09:19

Witam mam prawie 16 lat i ostatnio chcę założyć sobie konto myślałem nad mbankiem i mam do niego kilka pytań .
1.Jaka jest minimalna obowiązkowa wpłata pieniędzy co miesiąc na konto ?
2.Czy dostane jakąś karte do bankomatu i z których bankomatów będe mógł sobie spokojnie wypłacać pieniądze.
3.Gdzie mam chodzić zeby wpłacać pieniądze na swoje konto ?
n1ut3k

napisał rodzynek2 » 2010-05-06, 09:44

izzy konto w mBanku to dobry wybór na początek. mBank ma jedną poważna wadę (o tym w 3- cim punkcie), ale ogólnie może być. odpowiadając na Twoje pytania
1. w mBanku, podobnie jak w każdym banku, nie trzeba żadnych minimalnych wpłat. Ale w niektórych bankach regularne wpływy powodują obniżkę opłat za prowadzenie, a mBank i tak nie pobiera takiej opłaty.
2. Tak dostaniesz kartę do konta, która służy do płacenie w sklepie, jak i do wypłat pieniędzy z bankomatu. Przy podpisywaniu umowy w mKiosku lub przy zakładaniu konta przez internet zwróć uwagę,czy ubezpieczasz kartę czy nie, bo ubezpieczenie kosztuje. Darmowe bankomaty są w sieciach Banku Zachodniego WBK S.A., Cash4You, eCard, Euronet, w pozostałych kosztuje to 5,00 zł.
3. Największą wadą mBanku jest brak oddziałów i, co za tym idzie, są trudności ze wpłatą gotówki na konto. Można to robić we wskazanych wpłatomatach (głównie w centrach i galeriach handlowych) i w niektórych mKioskach. Dobrym rozwiązaniem jest mieć dwa konta jedno w mBanku, a drugie we zwykłym banku

Za tą odpowiedź rodzynek2 otrzymał podziękowania od:
n1ut3k
rodzynek2

napisał piotrek » 2010-05-06, 10:08

1. zadnych wplat minimalnych nie ma
2. karta do izzykonta jest darmowa (oczywiscie bez ubezpieczenie, ktore jaby ktos chcial sie ubezpieczyc kosztuje 1,7 na miesiac)
3. darmowe wplaty gotowki na konto mozna dokonac tak jak moj przedmowaca napisal tylko poprzez wplatomaty. oczywiscie jak dostajesz pieniadze od rodzicow moga ci oni je bezposrednio przelewac na konto. mozesz takze pieniadze wplacac na poczcie jednak to juz jest platne

Za tą odpowiedź piotrek otrzymał podziękowania od:
n1ut3k
piotrek