Konto dla studentki w mBanku.

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

Konto dla studentki w mBanku.

napisał Studentka » 2009-08-28, 13:42

Witam, chcialabym zalozyc konto bankowe. Niestety nie jestem z bankowością do przodu;) Interesują mnie tylko oferty mBanku. Chciałabym się dowiedzieć czym się różni karta kredytowa od debetowej. Wacham się pomiędzy eKONTEM, izzyKONTEM i Euro<26. Co byście mi doradzili? Zależy mi, aby były jak najniższe opłaty za utrzymywanie takiego konta i przelewy. Wiem, że nie często będę mogła wpłacać jakieś kwoty na konto, gdyż jestem studentką i nie pracuje. Karta jest mi potrzebna raczej do internetowych zakupów itp;) Proszę o poradę;)
Studentka

napisał piotrek » 2009-08-30, 21:44

Odpowiedź jest prosta jesli masz ukonczone 18 lat zakladasz ekonto - ma wiecej funkcji od izzykonta, chociazby mozliwosc zakladania lokat. Izzykonto to konto dedykowane mlodziezy niepelnoletniej, ktora nie ukonczyla 18 lat.

Poza tym jesli chodzi o oplaty wiekszych roznic nie ma.

Zarowno izzy jak i ekonto maja darmowe prowadzenie, przelewy przez internet, oraz do konta otrzymujesz darmowa karte visa electron.
piotrek

napisał Studentka » 2009-08-31, 11:23

Dziękuję bardzo za odpowiedź:) Konto już założone, teraz czekam na kuriera:)
Studentka