Konto młodzieżowe do robienia przelewów

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

Konto młodzieżowe do robienia przelewów

napisał SOVVCIA » 2010-04-08, 21:35

Jestem nastolatkiem. Mam niepełne 15 lat. Potrzebuję konta bankowego. Nie mam zamiaru brać żadnych kredytów i tych podobnych. Ma być to konto wyłącznie do robienia przelewów na inne konta, no i dobrze by było, gdyby bank miał dużo swoich oddziałów. I tu mam kilka pytań.
Po pierwsze, skoro będę robił jeden przelew miesięcznie w wysokości około 100 złotych, to bardziej opłaca mi się opcja darmowych przelewów, czy płatnych przelewów, ale bez płacenia co miesiąc za konto? I po drugie, JAKIE KONTO SPEŁNIA MOJE WYMAGANIA I JEST NAJODPOWIEDNIEJSZE?
SOVVCIA

napisał brandmind » 2010-04-09, 10:42

Witam!
Moim zdaniem najlepszą dla Ciebie ofertą jest Otwarte Konto Oszczędnościowe ING Banku Śląskiego. Konto jest darmowe z jedną wypłatą przelewem w miesiącu za -. Bank posiada bardzo dużo oddziałów.
Pozdrawiam
Barbara

Za tą odpowiedź brandmind otrzymał podziękowania od:
SOVVCIA
brandmind

Konto Oszczędnościowe ING Banku Śląskiego

napisał SOVVCIA » 2010-04-11, 12:09

A można założyć konto drogą elektroniczną, czy muszę udać się do oddziału?
SOVVCIA

napisał brandmind » 2010-04-12, 09:11

Witam!
ING Bank Śląski daje możliwość założenia konta przez internet - zgłoszenia, ale niestety samo podpisanie dokumentów odbywa się w oddziale lub placówce.
Pozdrawiam
Barbara
brandmind

napisał piotrek » 2010-04-14, 10:29

SOVVCIA jesli szukasz konta mlodziezowego w banku ze spora liczba oddzialow to warte rozwazenia oferty to (koszty podobne):

konto student w ing - za prowadzenie konta placisz 2 zl/ miesiac, masz darmowe przelewy, koszt karty do konta to 1 zl na miesiac.

konto < 30 w bz wbk - prowadzenie konta darmowe, przelew 0,5 zł, karta do konta to koszt 1 lub 3 zl na miesiac

konto maax w bgz - prowadzenie konta darmowe, przelew 0,5 zł, karta do konta to koszt 2 zl na miesiac

Pierwsze pytanie do jakiego oddzialu z tych bankow masz najblizej. Zapewne tez chcesz wziac karte do konta wtedy tez warto poszukac banku ktory ma blisko ciebie jakis darmowy bankomat
piotrek